uzura obiecte de inventar

csedoa

#16 Mesaj de csedoa »

... am preluat o firma din ianuarie si dupa lungi insistente am primit si eu azi o balanta analitica la care inca ma uit ca prostul si va cer ajutorul .
Pe 303 am un sold debitor de 1086 ron (real nu exista nici un ob. de inv. in stoc) dar cea mai mare surpriza e 471 care are doua analitice .1 uzura ob. de inventar in valoare de 9121 si .2 chelt. in avans protocol in valoare de 14330 :shock:
O mana de ajutor ... ce fac cu sumele respective ... am vazut o situatie la dec 2008 cu amortismentul ob. de invenar dar m`am blocat si nu mai pot procesa mai departe .....
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

teodorg133

#17 Mesaj de teodorg133 »

Parerea mea : :oops:

1. A bagat uz.ob.inv.in 471..ca sa nu influent (pt vreun anumit motiv :wink: ) profitul..probab.vroia sa iasa musai cu profit....desi suma este mai mare decat val.ob.de inventar din stoc (??!!)....sigur vine din ani preced. Eu vad ca sol. 1174

2. iar la chelt de protocol, aceeasi cauza cred ca a fost (care sigur erau nededuct.pt ca suma e mare si cred ca depasea cei 2% admisi ca ded)...asa ca tot 1174 ar fi solutia :oops:

Contul 1174 ” Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile “ dupa continutul economic este un cont de surse proprii, iar dupa functia contabila este un cont bifunctional, care tine evidenta rezultatului (profit sau pierdere) obtinut prin corectarea omisiunilor si declaratiilor eronate cuprinse in situatiile financiare ale entitatii, pentru una sau mai multe perioade anterioare , constand in greseli matematice, greseli de aplicare a politicilor contabile, ignorari sau interpretari gresite ale evenimentelor, fraudel.

29 Ian 2008 16:54 Titlul subiectului:

este o cheltuiala a exercitiilor financiare trecute... deci se inregistreaza in cont 1174, e ca si cum as fi avut mai multe cheltuieli in anii trecuti dar le aflu acum... cum nu pot sa le contez pe clasa 6 de anul acesta voi folosit 1174 pt a diminua profitul de anii trecuti sau de a marii pierderea de anii trecuti

PS. ultimul este citat din Septiumiuv
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

Scrie răspuns