uzura obiecte de inventar

cretum

uzura obiecte de inventar

#1 Mesaj de cretum »

Va rog un ajutor.Am preluat o firma si am vazut ca ob. de inventar nu au fost trecute pe uzura in perioada din urma.Mentionez ca figureaza sold debitor la 1171.Ce pot sa fac?Multumesc.

cretum

#2 Mesaj de cretum »

Revin cu rugamintea la mesajul anterior .Multumesc.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Daca in contul 303 exista sold, se face nota contabila in acest moment si nu din urma.
Banuiesc ca nu sunt sume devastatoare care sa modifice in MOD ESENTIAL rezultatul reportat.
Daca rezultatul reportat este pierdere, de ce sa mai vin cu inca o inregisatrare pentru a adauga la acea pierdere?
Nu imi foloseste la nimic.
Mai mult: tratez o cheltuiala precedenta folosind 1171 NUMAI cand am sume care sunt banuite de a fi distribuite pe dividende.
Daca am pierdere, trec obiectele de inventar firesc 603 = 303 in exercitiul acesta.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

teodorg133

#4 Mesaj de teodorg133 »

Acum, nu spui ce inseamna " perioada dinainte"...asa ca, ob.de inventar au 36 luni per de amortizare, vezi cand au intrat fiecare, calc.la zi uzura si faci "articole contabile" nota de uzura 603=303 cu suma la zi, apoi mergi in continuare....

nu am inteles ce e cu sold debit la 1171 ???
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

cretum

#5 Mesaj de cretum »

Multumesc frumos la toti care au raspuns rugamintii mele. Am rezolvat-o

apetrem

#6 Mesaj de apetrem »

teodorg133 scrie:...asa ca, ob.de inventar au 36 luni per de amortizare
Chiar asa? Eu stiam ca obiectele de inventar se dau in folosinta.
Si de ce tocmai 36 luni? Sau imi scapa mie ceva ?

cretum

#7 Mesaj de cretum »

Nu stiu daca mai e tot asa ,dar stiam ca se dau in folosinta la achizitionare sau pe parcursul unui an.In cazul meu nu s-a facut nimic de catre cel ce a tinut evidenta.Sint si cu vechime de 2-3 ani.

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Fara doar si poate se trec pe cheltuieli 603 = 303.
Asa cum mai scriam si alta data: contul 303 reprezinta valoric ceea ce am in depozit IN STOC. Daca eu le am in depozit (nu pe pereti, birouri, etc) inseamna ca nu s-au dat in folosinta. Dar daca deja le-am expus pe pereti, prin birouri, inseamna ca au fost SCOSE din depozit si s-au dat in folosinta.

teodorg133

#9 Mesaj de teodorg133 »

apetrem scrie:
teodorg133 scrie:...asa ca, ob.de inventar au 36 luni per de amortizare
Chiar asa? Eu stiam ca obiectele de inventar se dau in folosinta.
Si de ce tocmai 36 luni? Sau imi scapa mie ceva ?
Da, aveti dreptate...sunt ob si ob de inv...sunt de acord, eu am zis "ca la lege"...e firesc ca cele care le si dau in folosinta sa le fac si uzura concomitent...dar presupus ca, colegul (a) Cretum daca apomenit de stoc, are ob.inv ce stau in vreun depozit/magazie....e ok....faceti departajarea dupa felul lor si procedati ca atare... :oops: :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

cretum

#10 Mesaj de cretum »

Sint date in folosinta si nu s-a facut la timpul respectiv si art. 603=303. Trebuie sa fac eu ce nu a facut altii la timpul potrivit.

paturcai

#11 Mesaj de paturcai »

OK, domna Maricica, OK.
:wink:

petriself

#12 Mesaj de petriself »

Obectele de inventar pot ramane in stoc in depozit, in cazul in care firma a aprovizionat mai mult decat necesarul de moment.
Pe masura necesitatii folosirii lor, se pot da in consum 603=303, cu uzura integrala de 100%. Evidenta ob. de inv. in folosinta se tine extracontabil in contul 8035 (999=8035 calculatorul face automat inregistrarea).
Nu exista perioada de uzura (nicidecum de amortizare) la obiecte de inventar.

paturcai

#14 Mesaj de paturcai »

La intrari, in ecranul de jos, se trece denumirea obiectului de inventar cumparat, folosind NEDEFINIT, se pune cantitatea, si valoarea aceluia. La cont contabil se trece 303.
Se valideaza factura, si imediat in drepta ecranului de jos, va aparea un buton DARE IN FOLOSINTA. Se apasa pe buton.
Ti s-a parut greu?

tomac

#15 Mesaj de tomac »

Inregistrarea automata in conturi din afara bilantului se face automat doar la cei folosesc evidenta cantitativ-valorica a stocurilor (versiunea integrata).
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns