Scuze, nu am fost foarte atent: plafonul recalculat, la cursul de la 31.12.2012 e pentru cei care au fost la profit in 2012 si ianuarie 2013 si au trecut la micro cu 01.02.2013.
Din CF:
"ART. 112^6 Impunerea microîntreprinderilor care realizează venituri mai mari de 65.000 euro
Prin excepţie de la prevederile art. 112^2 alin. (5) şi (7), dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro, aceasta va plăti impozit pe profit luând în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit limita prevăzută în prezentul articol. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv. În cazul contribuabililor prevăzuţi la art. 112^2 alin. (3), limita de 65.000 euro şi impozitul pe profit datorat se calculează în mod corespunzător de la 1 februarie 2013."
Deci daca depasesti in trim II 2013 suma de 65.000 euro VENITURI, nu CIFRA DE AFACERI, cu 01.04.2013 treci la impozit pe profit.
NELAMURIRE
-
Re: NELAMURIRE
Putin ajutor va rog.
Cum fac storno la o factura emisa si incasata partial.Factura e la tva la incasare.
Am dat la reglare stornare si zice suma nu este nula.Multumesc
Cum fac storno la o factura emisa si incasata partial.Factura e la tva la incasare.
Am dat la reglare stornare si zice suma nu este nula.Multumesc