PLATA FACTURA
in situatia in care exista un contract de 70.000 ron si este specificat in el ca plata se face esalonat in functie de stadiul lucrarii, si se emit mai multe facturi la o valoare mai mica de 5000lei,facturile fiind emise in decurs de mai multe luni. se poate incasa totul numai numerar?adica fiecarei facturi corespunzandu-i o chitanta.?
Eu unul nu as impinge la limita legalitatii niste avansuri.
Chiar daca in legislatie nu se face vorbire de continutul unei facturi, facturarea pe bucati se poate interpreta fortarea unor prevederi legale.
Legislatia face vorbire de posibilitatea facturarii de "situatie de lucrari" dar in totul ei lucrarea respecta prevederile unui contract in care se face vorbire despre pretul lucrarii si a "totului" pe care furnizorul il va da "gata" la o anumita perioada de timp.
Desi - repet - in legislatie nu se face vorbire explicit, totusi legiuitorul a gandit "situatia de lucrari" o posibilitate de a permite vanzatorului sa recunoasca o parte din lucrari ca venituri dar nu disparate sau alaturi contractului. Daca contractul meu prevede - sa spunem - reabilitarea unei constructii, exista un IAS care spune in ce masura pot recunoaste niste venituri.
Personal nu sunt de acord cu plata fractionata asa cum este mentionata in cazul de mai sus. Interpretarile fiscale si juridice trebuie sa concorde intr-un punct: prevederea din contract legata de obiectul contractului care spune: "reabilitare constructie" nu spune "reabilitare usa, hol, camera de zi, etc, etc".
Chiar daca in legislatie nu se face vorbire de continutul unei facturi, facturarea pe bucati se poate interpreta fortarea unor prevederi legale.
Legislatia face vorbire de posibilitatea facturarii de "situatie de lucrari" dar in totul ei lucrarea respecta prevederile unui contract in care se face vorbire despre pretul lucrarii si a "totului" pe care furnizorul il va da "gata" la o anumita perioada de timp.
Desi - repet - in legislatie nu se face vorbire explicit, totusi legiuitorul a gandit "situatia de lucrari" o posibilitate de a permite vanzatorului sa recunoasca o parte din lucrari ca venituri dar nu disparate sau alaturi contractului. Daca contractul meu prevede - sa spunem - reabilitarea unei constructii, exista un IAS care spune in ce masura pot recunoaste niste venituri.
Personal nu sunt de acord cu plata fractionata asa cum este mentionata in cazul de mai sus. Interpretarile fiscale si juridice trebuie sa concorde intr-un punct: prevederea din contract legata de obiectul contractului care spune: "reabilitare constructie" nu spune "reabilitare usa, hol, camera de zi, etc, etc".
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Daca intrebarea se refera la plafonul de plati in numerar, atunci nu are nici o relevanta valoarea contractului.statem178 scrie:in situatia in care exista un contract de 70.000 ron si este specificat in el ca plata se face esalonat in functie de stadiul lucrarii, si se emit mai multe facturi la o valoare mai mica de 5000lei,facturile fiind emise in decurs de mai multe luni. se poate incasa totul numai numerar?adica fiecarei facturi corespunzandu-i o chitanta.?
Asa cum srie mai sus, daca factura este sub 5000 lei, o poti achita în întregime în numerar sau în cîte tranşe doresti,
în numerar cu chitanţă, fără să ai probleme.
- danilevicis
este corect sa se factureze asa:
18.08.09 avans cf contract 1x4201.68 lei +tva=5000 lei achitat chitanta
19.08.09 avans cf contract 1x4201.68 lei +tva =5000 lei , achit chitanta
20.08.09 avans cf contract 1x4201.68 lei +tva =5000 lei , achit chitanta
apoi pe
21.08.09 se emite aviz in valoare de 15.000 lei cu marfa
si apoi
22.08.09 o singura factura cu storno -15000 lei, la detalii -1x...-1x...,-1x....
apoi
22.08.09 factura intreaga cu marfa in valoare de 15.000 lei
asta inseamna ca o factura intreaga de 15.000 lei a fost achitata in mai multe chitante de cate 5000 lei in zile diferite. nu inseaman asta fragmentare? chiar daca este cumva invers cronologic, sau cum sa-i spun?
va rog sa va spuneti parerea, multumesc
18.08.09 avans cf contract 1x4201.68 lei +tva=5000 lei achitat chitanta
19.08.09 avans cf contract 1x4201.68 lei +tva =5000 lei , achit chitanta
20.08.09 avans cf contract 1x4201.68 lei +tva =5000 lei , achit chitanta
apoi pe
21.08.09 se emite aviz in valoare de 15.000 lei cu marfa
si apoi
22.08.09 o singura factura cu storno -15000 lei, la detalii -1x...-1x...,-1x....
apoi
22.08.09 factura intreaga cu marfa in valoare de 15.000 lei
asta inseamna ca o factura intreaga de 15.000 lei a fost achitata in mai multe chitante de cate 5000 lei in zile diferite. nu inseaman asta fragmentare? chiar daca este cumva invers cronologic, sau cum sa-i spun?
va rog sa va spuneti parerea, multumesc
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
-
Re: PLATA FACTURA
...........................................................................................................................................................................................................................................................................
Ultima oară modificat Lun Noi 22, 2010 8:15 pm de către ciobanum147, modificat 1 dată în total.
-
Va multumesc celor care m-ati ajutat -in parte am reusit sa sterg a doua postare dar prima nu -cred ca se datoreaza faptului ca am intervenit eu, am plans cand Septimiu mi-a zis sa nu va mai strezez -desi eu eram f.f.stresata in asteptarea stergerii postarii mele :(nu ma descurc prea bine cu partea informatica) 

......
Ultima oară modificat Lun Noi 22, 2010 6:16 pm de către eugen01, modificat 1 dată în total.
-

errr...si Septimiu e din ..baietii buni.Incercati, cand ii cititi mesajele sa adaugati un emoticon smile adica
, nu stiu de ce face economie la ele... 

-
Doamne am vrut sa sterg la mine si am sters la tine Eugen ? helppppppp !!!!!!!
Nu...eu mi-am sters mesajul.Nu puteti sterge decat mesajele dvs, sau mai bine zis continutul lor.Am lasat acele puncte puncte pentru a exemplifica ce ramane, cum apare dupa o stergere.
-

ok....
1.Click-aiti pe eticheta modifica a mesajului pe care vreti sa-l stergeti.Se va deschide o fereastra de editare/modificare a mesajului.
2.Pozitionam cursorul la inceputul mesajului,cu ajutorul mousului (click stanga) selectam mesajul.Dupa selectare click-aim Delete.Mesajul va disparea, vom tasta niste puncte puncte, sau virgule.Dupa care click-aim Trimite.
1.Click-aiti pe eticheta modifica a mesajului pe care vreti sa-l stergeti.Se va deschide o fereastra de editare/modificare a mesajului.
2.Pozitionam cursorul la inceputul mesajului,cu ajutorul mousului (click stanga) selectam mesajul.Dupa selectare click-aim Delete.Mesajul va disparea, vom tasta niste puncte puncte, sau virgule.Dupa care click-aim Trimite.
Ca să vă mai descreţiţi fruntea pe ziua de azi, dati o tură în jurul blocului ( recunoaşteţi replica, nu?
). La întoarcere, dacă procedaţi aşa cum v-a sfătuit Eugen, atunci o să fie totul bine... 

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!