productie panificatie
-
-
Buna ziua,
Am un service auto in care am urmatoarele documente:
-factura de la furnizor pt piesele si consumabilele necesare
-se face devizul
-se intocmeste factura finala catre proprietarul masinii urmand ca aceasta sa fie decontata de catre acesta sau firma de asigurari.
Nu prea stiu daca am facut bine si daca da ce mai am de facut, poate ma puteti ajuta cu un sfat
-Am setat societatea cu gestiune cantitativ valorica
-am creat diferite gestiuni de piese, vopsele si consumabile (am inteles ca nu pot sparge 371 in analitice la gestiune cantitativ valorica)
-am creat articolele
-am creat ca si agenti firmele de asigurare
Ca operatiuni am facut asa:
-am introdus in intrari facturile de la furnizori, normal
-am introdus in comenzi devizele trecand la agenti firma de asigurare
-am emis facturile folosind butonul "asociaza comenzi"
Va rog sa ma ajutati putin ca m-am blocat, cum pot scoate bonurile de consum deoarece in comenzi daca folosesc butonul de listare consumuri nu imi scoate nimic. Trebuie sa trec ceva la inchide comanda sau se trece automat dupa ce fac ceva pe undeva in sistem
Ce mai trebuie sa fac? Am procedat corect pana acum sau nu ca n-as vrea sa ma chinui degeaba si sa trebuiasca sa o iau de la capat.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns primit.
Ica
Am un service auto in care am urmatoarele documente:
-factura de la furnizor pt piesele si consumabilele necesare
-se face devizul
-se intocmeste factura finala catre proprietarul masinii urmand ca aceasta sa fie decontata de catre acesta sau firma de asigurari.
Nu prea stiu daca am facut bine si daca da ce mai am de facut, poate ma puteti ajuta cu un sfat
-Am setat societatea cu gestiune cantitativ valorica
-am creat diferite gestiuni de piese, vopsele si consumabile (am inteles ca nu pot sparge 371 in analitice la gestiune cantitativ valorica)
-am creat articolele
-am creat ca si agenti firmele de asigurare
Ca operatiuni am facut asa:
-am introdus in intrari facturile de la furnizori, normal
-am introdus in comenzi devizele trecand la agenti firma de asigurare
-am emis facturile folosind butonul "asociaza comenzi"
Va rog sa ma ajutati putin ca m-am blocat, cum pot scoate bonurile de consum deoarece in comenzi daca folosesc butonul de listare consumuri nu imi scoate nimic. Trebuie sa trec ceva la inchide comanda sau se trece automat dupa ce fac ceva pe undeva in sistem
Ce mai trebuie sa fac? Am procedat corect pana acum sau nu ca n-as vrea sa ma chinui degeaba si sa trebuiasca sa o iau de la capat.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns primit.
Ica
-
-
Am si eu o problema. La o fabrica de paine tin evidenta pe gestiune cantitativ valorica. In meniul articole am trecut painea cu pretul la care se vinde, iar acum patronul a schimbat la unele produse pretul . Eu trebuie sa adaug la articole produsul cu pretul nou sau pot sa schimb pretul la cel deja existent?
Daca schimb pretul de vinzare la un produs deja existent se influnteaza toata activitatea de pina la modificarea pretului, totul fiind validat?
Daca schimb pretul de vinzare la un produs deja existent se influnteaza toata activitatea de pina la modificarea pretului, totul fiind validat?
351>
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... icare+pret
depinde daca aveti sau nu bifata optiunea "La pret de Vanzare"
in general la cantitativ valoric e important pretul de achizitie, pretul de vanzare putand fi modificat in fisierul Articole.Mai sunt topicuri deschise pe aceasta tema (modificare pret).Folositi butonul Cautare.
pentru urmarirea "in timp" a modificarilor de pret, deschideti un folder (Schimbari pret) unde din cand in cand sa salvati exporturile in excel a Fisierului Articole.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... icare+pret
depinde daca aveti sau nu bifata optiunea "La pret de Vanzare"
in general la cantitativ valoric e important pretul de achizitie, pretul de vanzare putand fi modificat in fisierul Articole.Mai sunt topicuri deschise pe aceasta tema (modificare pret).Folositi butonul Cautare.
pentru urmarirea "in timp" a modificarilor de pret, deschideti un folder (Schimbari pret) unde din cand in cand sa salvati exporturile in excel a Fisierului Articole.
si eu am la o unitate o brutarie si am lasat pretul de vanzare zero.
de ce ? pt ca se vinde acelasi produs la firme diferite la preturi diferite in aceeasi zi.
dar am folosit facilitatea din program (foarte buna de altfel) la: cofigurare societati -->> setari diverse -->> preia ultimul pret la care s-a vandut clientului curent in IESIRI
..si daca la o firma vand acelasi produs cu 1 leu la alta cu 1.1 ,..1.15 ec programul tine minte si mi-l propune de fiecare data acelasi pt fiecare client.
de ce ? pt ca se vinde acelasi produs la firme diferite la preturi diferite in aceeasi zi.
dar am folosit facilitatea din program (foarte buna de altfel) la: cofigurare societati -->> setari diverse -->> preia ultimul pret la care s-a vandut clientului curent in IESIRI
..si daca la o firma vand acelasi produs cu 1 leu la alta cu 1.1 ,..1.15 ec programul tine minte si mi-l propune de fiecare data acelasi pt fiecare client.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)