eu va sfatuiesc sa cereti in scris ce va informeaza, sa aveti o dovada in cazul unui control! si eu am fost in acesta situatie dar in SCRIS nu mi sa dat nimic !!! ... numai vorbe si comentarii ...cretum scrie:Am fost ajutata in situati nenumarate dar ma ingrijoreaza nivelul de informare a angajatilor de la finante.Pina una alta ne poarta pe drumuri .
impozit forfetar
[color=brown]Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca niciodata nu vin cind ii chem.[/color]
Eu am fost cu declaratia pentru micro pe 15 iulie.Au preluat-o,acum ramane sa platesc impozitul minim ca impozitul micro era mai mic!cretum scrie:Am doua micro si atunci ce dumnezeu o sa fac ? Din program reese ca platesc impozit minim si finantele spun nu.Eu nu am fost cu declaratiile sa vad ce spun cei de la Bacau Mai asteptam si pe alti utilizatori care au fost la finante .
buna ziua,teodorg133 scrie:faceti analitic la 441 si la 691.."impoz.fofetar"..programul face deja nota cand calc impoz.forfetar 691 = 441 si dvs. puneti doar analiticelecu suma forfetara si plata 441/2= 5121...sau ma rog, cu ce platiti...este aceasi cu NC de la impoz.profit dar cu analiticetudorachea scrie:si eu am o nelamurire: daca platesc impozitul minim , ca asa trebuie fiind imp. meu mai mic , ce contabilizez? ce articol contabil fac si cu se suma ?
am facut analitic la 4411.1 si 691.1, la configurare societati - conturi automate am modificat 4411 in 4411.1, dar in balanta imi apare tot 4411 fara analitic, imi puteti spune si mie unde gresesc?
o seara placuta!
-
Inteleg ca se poate compensa ceea ce am platit in plus (2614 lei) la impozitul pe profit anul trecut cu ceea ce am de platit anul acesta ca impozit forfetar (am inregistrat pierdere in fiecare luna din 2009)? Adica 2614-1083=1531 lei as mai avea de recuperat de la buget?
In acest caz cum trebuie sa arate declaratia 100?
In acest caz cum trebuie sa arate declaratia 100?
- teodorg133
Buna ziua.
Sper ca am nimerit bine topiciul unde trebuie sa adresez urmatoarea intrebare, daca nu....imi cer scuze; nu am gasit in alta parte intrebarea mea, desii cred ca multi ar dorii sa stie:
Am citit si am vazut ca desii am deschis firma in dec 2008 si am depus declaratie in loc de bilant, ca am avut ven 0, tot trebuie sa platesc impozitul forfetar. Daca inghet firma pe o perioada de 1 an, mai platesc acest impozit??
Si inca o rugaminte va rog........dati-mi si mie nr legii sau ordonantei de unde reiese ca firmele infiintate in 2009 nu platesc impozit forfetar. Pt ca mama mea este psa de contabila sa plateasca acest impozit. Desii firma a fost infiintata in februarie anul acesta/
Am citit si am vazut ca desii am deschis firma in dec 2008 si am depus declaratie in loc de bilant, ca am avut ven 0, tot trebuie sa platesc impozitul forfetar. Daca inghet firma pe o perioada de 1 an, mai platesc acest impozit??
Si inca o rugaminte va rog........dati-mi si mie nr legii sau ordonantei de unde reiese ca firmele infiintate in 2009 nu platesc impozit forfetar. Pt ca mama mea este psa de contabila sa plateasca acest impozit. Desii firma a fost infiintata in februarie anul acesta/
- teodorg133
HOTĂRÂREA GUVERNULUI NR. 488/2009 pentru completarea Normelor metodologice de
aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.
44/2004
115. Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplică societătilor în inactivitate temporară înscrisă în registrul
comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societătile comerciale, republicată, cu modificările si
completările ulterioare. În situatia în care contribuabilii intră în inactivitate temporară în cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se
aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului si data când societatea înregistrează la oficiul registrului comertului cererea de
înscriere de mentiuni. Dacă perioada de inactivitate temporară încetează în cursul anului, contribuabilii aplică prevederile art. 18
alin. (2) de la data încetării inactivitătii temporare, corespunzător cu perioada din an rămasă până la 31 decembrie.
aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.
44/2004
115. Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplică societătilor în inactivitate temporară înscrisă în registrul
comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societătile comerciale, republicată, cu modificările si
completările ulterioare. În situatia în care contribuabilii intră în inactivitate temporară în cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se
aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului si data când societatea înregistrează la oficiul registrului comertului cererea de
înscriere de mentiuni. Dacă perioada de inactivitate temporară încetează în cursul anului, contribuabilii aplică prevederile art. 18
alin. (2) de la data încetării inactivitătii temporare, corespunzător cu perioada din an rămasă până la 31 decembrie.
Ultima oară modificat Lun Aug 24, 2009 10:43 am de către teodorg133, modificat de 2 ori în total.
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
- teodorg133
- teodorg133
of, nu pot sa cred!!!
Cu toate ca am intrebat in zeci de alte parti, nimeni nu mi-a putut spune exact ce lege sa-i "lipesc" pe fata contabilei mele sa inteleaga ca nu trebuie sa mai platesc impozit forfetar daca imi suspend activitatea firmei.Am actele gata de depus, dar inca nu indraznesc pentru ca desteapta mea contabila imi spune ca chiar daca suspend activitatea firmei............eu tot trebuie sa platesc impozitul forfetar. Asa a mai platiti si o verrisoara de a mea, a carei contabilitate io tine tot contabila mea. A platit vreo 4 milioane, desii ea are firma "inghetata" de prin noiembrie anul trecut.
Va rog din suflet ajutati-ma cu vreun paragraf ceva din legea asta care spune ca nu trebuie sa mai platesc impozit daca firma are activitatea suspendata pe o anumita perioada de timp.
Cu toate ca am intrebat in zeci de alte parti, nimeni nu mi-a putut spune exact ce lege sa-i "lipesc" pe fata contabilei mele sa inteleaga ca nu trebuie sa mai platesc impozit forfetar daca imi suspend activitatea firmei.Am actele gata de depus, dar inca nu indraznesc pentru ca desteapta mea contabila imi spune ca chiar daca suspend activitatea firmei............eu tot trebuie sa platesc impozitul forfetar. Asa a mai platiti si o verrisoara de a mea, a carei contabilitate io tine tot contabila mea. A platit vreo 4 milioane, desii ea are firma "inghetata" de prin noiembrie anul trecut.
Va rog din suflet ajutati-ma cu vreun paragraf ceva din legea asta care spune ca nu trebuie sa mai platesc impozit daca firma are activitatea suspendata pe o anumita perioada de timp.
- teodorg133
teodorg133 scrie:HOTĂRÂREA GUVERNULUI NR. 488/2009 pentru completarea Normelor metodologice de
44/2004
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
[/color]