jocuri de noroc

meira

#31 Mesaj de meira »

Am tot cautat informatii referitoare la activitatea de jocuri de noroc efectuare intr-un contract de asociere in participatiune intre doua persoane juridice. Concret societatea mea are o cota de participatiune la jocuri de noroc de 40% si obligatia de a evidentia contabil toate veniturile si cheltuielile activitatii, cealalta soc. platind doar licentele si taxele specifice. Pe baza centralizatorului lunar am inregistrat veniturile obtinute 4111.diversi = 708.01 Ven. jocuri 7000
708.01 = 4582 4200 (60%)
si concomitent, 4582 = 5311 4200 pe baza chitantei eliberate de ei
la sf. lunii 708.01 = 121 2800 (40%)

Pe langa jocuri societatea are franciza pentru pariuri sportive pentru care emite factura inregistrata de mine 4111. x = 708.02 ven. pariuri

Si, bineinteles ca mai are si cump.- vanz. de diferite marfuri .
1. este in regula faptul ca inregistrez la venituri toata valoarea centralizatorului (7000), denaturand astfel cifra de afaceri si rulajele contului 121?
2. In contractul de asociere se mentioneasa ca salarii, chirie, utilitati amenajari etc revin societatii mele in intregime. Problema majora apare la calculul impozitului pe profit. Am vazut ca la pariuri este specificat concret in codul fiscal speta cu 5% dar cum impart eu cheltuielile la cele 3 activitati? Pentru jocuri de noroc (in fapt masini automate cu fise) mai este vreo specificare aparte sau se calculaza normal profitul alaturi de activitatea de vanzare-cumparare. Nici despre declaratiile care se depun nu sunt foarte informata (in afara de D 100 pentru profit).
Sper ca ati inteles ceva si poate aveti concret asemenea cazuri pentru a lumima si pe alti bezmetici.

butnarur

#32 Mesaj de butnarur »

Stimati colegi,
care tineti contabilitatea la firme ce au ca activitate : jocurile de noroc, ce noutati aveti vis-à-vis de noile reglementari prevazute de Ordonanta 77/2009 ? firmele in cauza, continua activitatea sau nu ?
O cunostinta care are o astfel de firma, doreste sa incheie activitatea, este foarte suparata ca de la finante i s-a spus : ‘’chiar daca nu continuati activitatea, tot trebuie sa platiti taxele aferente licentelor’’. Urmeaza sa inainteze la finante notificarea de incetare a activitatii(prevazuta in termenul legal de 90 de zile), impreuna cu declaratia de scoatere din functiune a mijloacelor de joc( casare-anexa 6)

Ordonanta 77/2009, zice :
Art.27
(3) În situaţia în care operatorii economici care deţin licenţe pentru exploatarea jocurilor de noroc valabile la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă nu doresc continuarea activităţii pentru care au fost autorizaţi, vor achita taxa de autorizare aferentă licenţelor pentru exploatarea jocurilor de noroc, în cuantumul şi la termenele prevăzute de legislaţia în vigoare la momentul acordării licenţelor pentru exploatarea jocurilor de noroc, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) notifică renunţarea în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă la organele fiscale responsabile cu administrarea din punct de vedere fiscal a acestora;
b) anexează la notificare o declaraţie a administratorului operatorului economic din care să rezulte că mijloacele de joc sunt dezafectate şi nu sunt utilizate în scopul pentru care a fost emisă licenţa pentru exploatarea jocurilor de noroc.
Normele metodologice, zic :
Art.14
(3) Operatorii economici care nu mai doresc să exploateze mijloacele de joc care au făcut anterior obiectul autorizării sau nu mai doresc să le pună la dispoziţie, sub orice formă, unui alt operator economic, indiferent de motivele care stau la baza acestei decizii (casare, export, stocare, conservare etc.), vor declara mijloacele de joc respective, cu precizarea elementelor de identificare ale acestora, precum şi natura operaţiunii şi data efectuării acesteia, conform modelului prezentat în anexa nr. 6.

In ceea ce priveste Art 27, daca indeplineste cumulativ cele 2 conditii, normal ar fi sa plateasca aceste taxe pana la data care isi inceteaza activitatea, corect ?
:roll:
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

avramg

#33 Mesaj de avramg »

Ca sa platesca taxa de exploatare a jocurilor de noroc in cuantumul vechi este obligatoriu ca in curs de 90 zile(26 sept 2009) sa depuna acea notificare prevazuta de oug 77/2009.
Licenta de exploatare a jocurilor de noroc se plateste pe toata perioada de 1 an de la emitere chiar daca desfasori sau nu activitatea respectiva.
Din ce am inteles eu din ordonanta daca nu depui acea notificare in termenul respectiv esti obligat sa platesti taxa la nivelul actual taxa care este fff mare.
Am observat ca s-au eliminat toate celelalte taxe(taxa de timbru social, taxa monumente istorice, taxa cinematografie etc)

butnarur

#34 Mesaj de butnarur »

multumesc mult!
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

popal259

#35 Mesaj de popal259 »

Am preluat conta la o firma jocuri de noroc (slot machine) . Am cateva nelamuriri si intrebari ,poate ma ajuta cineva.

1. Dupa OUG 77/2009 , am platit pana la 25 sept 2009 noua taxa anticipata pt autorizatia de exploatare trimestriala (2000 Ron / trimestru/masina) . In declaratia 100 a ramas doar pozitia Taxa lunara anticipata supa vechea lege.
Eu am declarat pe luna sept aceasta noua taxa trimestriala la aceasta rubrica(lunara) , ca sa nu raman cu banii necheltuiti din BS.
Am procedat corect sau trebuia sa o declar in octombrie?

2. Soc are mai multe puncte de lucru.
Administratorul a hotarat sa se faca un singur reg de casa la sediu
Aparatele sunt cu acceptoare de bancnote.
La fiecare sala (punct de lucru ) in fiecare zi se face Situatia incasarilor si platilor..... pe fiecare masina in parte .
Acestea se centralizeaza in Situatia lunara a incasarilor........la sediu
Vechiul contabil introducea in Reg de casa doar o singura pozitie la sfarsitul lunii cu monetar banii ce-i scotea din castiguri.
Proceda corect?
Nu ar trebui ca zilnic de la toate punctele de lucru sa se colecteze banii?
Sau sa se duca bani la punctele unde castigurile sunt mai mici decat premiile?
E corect sa se colecteze banii doar cu monetar sau mai trebe chitanta sau dispozitie de casierie?

3.Conform OUG 77/2009 Taxa de timbru nu am mai platit-o incepand cu luna iulie 2009?
E corect?

ursachim219

#36 Mesaj de ursachim219 »

o sc vrea sa deschida un club de noapte si sa inchirieze slot-machine. este nevoie de autorizari speciale? trebuie sa obtina licenta de la MF in cazul in care sunt doar inchiriate. imi cer scuze, dar e ceva nou pentru mine si nu am inteles foarte bine din ce am citit pe forum.

Scrie răspuns