impozit forfetar

baciue717

#46 Mesaj de baciue717 »

multumesc mult de tot.
I-am trimis mesajul, si intre timp (adik de vineri pana acum, s-a mai lamurit si ea).
Ce iti e si cu contabilii astia, ea spune ca are legea in fata........si dupa ea lucreaza. Dar fiecare intelege cum crede.

septimiuv

#47 Mesaj de septimiuv »

baciue717 scrie:multumesc mult de tot.
I-am trimis mesajul, si intre timp (adik de vineri pana acum, s-a mai lamurit si ea).
Ce iti e si cu contabilii astia, ea spune ca are legea in fata........si dupa ea lucreaza. Dar fiecare intelege cum crede.
schimb-o
cine stie si cum ai platit tva, o fi crezut ca trebuie suma inmultita cu 10 :lol:

tomac

#48 Mesaj de tomac »

baciue717 scrie:Ce iti e si cu contabilii astia, ea spune ca are legea in fata........si dupa ea lucreaza.
Așa suntem noi contabilii ăștia. Cîteodată mai grei de cap. Parțial, contabila are dreptate: această posibilitate de a nu plăti impozit minim dacă se înregistrează suspendare de activitate a fost indtrodusă prin normele de aplicare a codului fiscal, după apariția OUG 34/2009. Așa că în lege efectiv nu scrie, prevederea fiind introdusă prin norme.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ciuleil

#49 Mesaj de ciuleil »

Nu critica contabila in fata altor contabili, spune altora .

paturcai

#50 Mesaj de paturcai »

Bravo CiuleiL.
Asa este!
Nu trebuie sa fie criticata in fata colegilor de breasla.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

petrachel88

impozit forfetar

#51 Mesaj de petrachel88 »

Va rog sa ma ajutati cu parerea dvs. O firma se afla in lichidare ( etapa a IIa) de la data de 01 iulie 2009. Pana la aceasta data nu a terminat operatiunile de lichdare (nu a fost depus inca bilantul de lichidare la reg.comertului). Pt. trim III plateste impozit minim? Va multumesc anticipat pt. raspunsuri.

butnarur

#52 Mesaj de butnarur »

OG34 + H488/2009 prevede scutirea de la plata impozitului forfetar pt societatile aflate in inactivitate temporara ( suspendare), lichidarea/dizolvarea nu presupune inactivitate. Societatea comerciala isi pastreaza calitatea de pesoana juridica pana la radierea sa din registrul comertului.

CF
ART. 16
Anul fiscal
(1) Anul fiscal este anul calendaristic.
(2) Când un contribuabil se înfiinţează sau încetează să mai existe în cursul unui an fiscal, perioada impozabilă este perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat.
Norme metodologice
În cazul lichidării unui contribuabil într-un an fiscal, perioada impozabilă încetează o dată cu data radierii din registrul unde a fost înregistrată înfiinţarea acestuia.
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

bogeanua

#53 Mesaj de bogeanua »

O asociatie nonprofit are ca obiect de activitate Invatamant prescolar (gradinita) este obligata sa declare si sa achite impozit forfetar pt veniturile din activitatea economica (contributiile parintilor)?
Mentionez ca asociatia nu depaseste suma de 15.000 EURO/an venituri din aceasta activitate si nu mai are venituri de alta natura.

stoicat

#54 Mesaj de stoicat »

Parerea mea,NU are ce cauta aici ,,forfetarul"
Cf.art.15 ( 2) lit.b. Cod Fiscal ,aceste contributii sunt scutite de la plata impozitului pe profit.
Poate sunt si alte pareri ,dar eu n-as incadra aceste contributii ca venituri din activitate economica.

bogeanua

#55 Mesaj de bogeanua »

Multumesc pt raspuns.Astept si alte opinii.

balazse

#56 Mesaj de balazse »

bogeanua scrie:Mentionez ca asociatia nu depaseste suma de 15.000 EURO/an venituri din aceasta activitate si nu mai are venituri de alta natura.
As dori sa mentionez ca nu doar pragul de 15.000 eur exista. Exista si o limita de 10%.
Exemplu:
Venit din activitate fara scop lucrativ: 50.000 eur.
Atunci in loc de 15.000 eur plafonul va fi de 5.000 eur (50.000 eur x 10%).
Incazul in care activitate fara scop lucrativ depaseste 150.000 eur, atunci ramane plafonul la 15.000 eur.

bogeanua

#57 Mesaj de bogeanua »

Multumesc balazse pt raspuns dar tot nu imi este clar:In cazul relatat de mine,se plateste impozit forfetar?
Astazi am intrebat si la Asistenta contribuabili si astept raspuns pe email,raspuns ce il voi da si pe forum.

apetrem

#58 Mesaj de apetrem »

CF, art. 18, alin. (2) :
"Contribuabilii, cu excepția celor prevăzuţi la alin.(1), la art.13 lit.c)—e), art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic ... "

ART. 15 Scutiri
(3) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale ...

Concluzia: nu intra sub incidenta impozitului minim prezazut la art.18.
Marian Apetre

bogeanua

#59 Mesaj de bogeanua »

Multumesc Dl Marian.O zi buna.

Scrie răspuns