salariul minim

Scrie răspuns
herganiec

Re: salariul minim

#91 Mesaj de herganiec »

pt ianuarie 2011, da.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

curtaa727

#92 Mesaj de curtaa727 »

Aici e raspunsul oficial de la minister, referitor la salariul minim.
Fişiere ataşate
poza_01 Jan. 27.jpg
poza_01 Jan. 27.jpg (61.1 KiB) Vizualizat de 5454 ori

muresans

#93 Mesaj de muresans »

Am inteles ca salarul minim brut pt.luna ianuarie 2011 este de 670 pentru muncit.necalif.dar nu sunt lamurita cu coiefic.pt.muncitor.calificat si studii postliceale.Am tot cautat si nu am gasit concret acesti coef.Va rog sa nu ma certati,trebuie sa fac neaparat statele de plata pt.luna ianuarie.Multumesc.

balazse

#94 Mesaj de balazse »

Coeficientii o sa fie valabili la aparitia in MO a noului contract colectiv de munca la nivel national.
Pana atunci nu este obligatoriu utilizarea lor.

herganiec

#95 Mesaj de herganiec »

ceva despre coeficienti

(2)Strict pentru anul 2011, se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare,
pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi – 1;
2. calificaţi – 1,1.
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală – 1,1;
2. postliceală – 1,15;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri – 1,3;
2. studii superioare de scurtă durată – 1,3.
d) personalul încadrat în funcţii pentru care condiţia de păregătire este cea de studii
superioare – 1,72.
(3) Coeficienţii de ierarhizare de la alin.( 1) se aplică la salariul minim negociat pe
unitate.
(4) Salarizarea personalului încadrat conform alin. (1), se va stabili ţinând cont şi de
standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective."
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

muresans

#96 Mesaj de muresans »

Multumesc balazse ,trebuie sa aplic la 670 coieficientii de ierarh. de anul trecut?Am notat.Multumesc herganiec.

herganiec

#97 Mesaj de herganiec »

spor la calcule.. :wink:

tomac

#98 Mesaj de tomac »

Vezi că ai citat din acel contract colectiv ce nu e înregistrat la MMPSF și ce nu produce efecte acum.
Ca urmare, dacă CCM pentru 2007-2010 nu mai e în vigoare și pentru 2011-2014 nu există CCM ce să producă efecte, înseamnă că astăzi nu putem discuta despre vreun coeficient.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

muresans

#99 Mesaj de muresans »

D-nul tomac va rog frumaos sa-mi spuneti ce salar le trec la muncitorii calificati? tot 670? Multumesc.

danilevicis

#100 Mesaj de danilevicis »

670x1,1=737
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

tomac

#101 Mesaj de tomac »

@muresans
Minim 670 lei.

@danilevicis
De ce 670 x 1,1?
Că tocmai am convenit că nu există CCM valabil (ce să producă efecte) în acest moment. Iar în codul muncii nu spune nimic de indici de ierarhizare sau asemenea.

balazse

#102 Mesaj de balazse »

Totusi eu tin sa cred ca vechiul contract colectiv este inca valabil, deoarece scrie:
ART.4 - (1) Prezentul contract se incheie pe o perioada de patru ani, cu posibilitatea revizuirii anuale.
(2) Daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.
S-au cineva a denuntat contractul?

danilevicis

#103 Mesaj de danilevicis »

balazse
scrie mai sus in imagine ca a fost denuntat.
tomac
aveti dreptate.

Totusi...nu se ia in considerare un CCM la nivel de unitate? Poate ca exista un CCM la unitatea facut cu indici dupa modelul celui la nivel national.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

muresans

#104 Mesaj de muresans »

Va multumesc tuturor pt.ajutor.O sa fac statul de plata pt.luna ian.numai cu slarul minim.Noapte buna.

tomac

#105 Mesaj de tomac »

@balasze
Da, e denunțat. Dar nu e vorba numai de denunțarea lui.
În acel articol spune de că valabilitatea lui se prelungește până la încheierea unui nou contract. Or, un nou contract s-a încheiat. Cerința e să existe un nou contract încheiat, nu spune nicăieri că noul contract trebuie să fie înregistrat la MMPSF.

@danilevicis
Nu toate unitățile au CCM. Și dacă au, probabil au o prevedere de genul "Se completează cu prevederile CCM pe economie", iar dacă nu, atunci da, aplică prevederile CCM pe unitate.
Mă îndoiesc însă că majoritatea de aici o reprezintă firme ce au CCM pe unitate.

Scrie răspuns