MODUL DE INREG. A MOBILIERULUI UNUI RESTAURANT !

mogae872

MODUL DE INREG. A MOBILIERULUI UNUI RESTAURANT !

#1 Mesaj de mogae872 »

Buna ziua!

As avea si eu nevoie de cateva sfaturi...daca se poate!

Firma la care lucrez si-a deschis de 2 luni un restaurant.
Am facturi de achizitii scaune, mese, gheridoane pentru ospatari......
Nedumerirea mea este urmatoarea: sunt doua facturi de scaune si mese, una de 26.970 si 9.870 lei, luate per general se incadreaza peste pragul de 1.800 lei, iar dupa utilitate clar se incadreaza la imobilizari corporale/mobilier, DAR luate individual un scaun nu este mai scump de 180 lei si o masa de 890 lei (toate sumele sunt fara TVA) ACUM .... CE FAC?! CUM INREGISTREZ?!
Am mai intrebat pe un contabil si mi-a zis ca se incadreaza la mobilier...asa cred si eu...DAR in SAGA la Imobilizari cum trec?! Total scaune pe o pozitie si pe alta pozitie totalul meselor SAU trec totalul din factura?! :roll: Iar ca si clasa ma incadrez la 3.1.1 "mobilier"cu amortiz de 9 ani, sau la 3.1.6 "alt mobilier neregasit in cadrul grupei 3.1.1 "cu amortiz 6 ani?! :roll:

Si...as mai avea o nedumerire la utilajele din bucatarie achizitionate, cu incadrarile corespunzatoare pe codul clasei, dar m-as bucura daca ma ajutati deocamdata...si o sa revin... :wink:

Spor la treaba la toti!

ferenta

#2 Mesaj de ferenta »

daca fiecare produs in parte (masa, scaun, etc.) nu depaseste val.de 1.800 ron/buc , atunci in nici un caz nu le inregistrati la imobilizari, ci in ct.303

pintiliem

#3 Mesaj de pintiliem »

Potrivit reglementarilor Codului fiscal art. 24 alin (2), mijlocul fix amortizabil este orice imobilizare corporala care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este detinut si utilizat in productia, livrarea de bunuri sau in prestarea de servicii, pentru a fi inchiriat tertilor sau in scopuri administrative;
b) are o valoare de intrare mai mare decat limita stabilita prin hotarare a guvernului;
c) are o durata normala de utilizare mai mare de un an.
Pentru imobilizarile corporale care sunt folosite in loturi, seturi sau care formeaza un singur corp, lot sau set, la determinarea amortizarii se are in vedere valoarea intregului corp, lot sau set.

Achizitia prezentata de Moga E indeplineste toate cele trei conditii si se incadreaza in clasa 3.1.1 - mobilier comercial cu perioada de amortizare de 9-15 ani.

mogae872

#4 Mesaj de mogae872 »

Multumesc mult de ajutor........ :wink: o sa le las asa cum le-am inregistrat....la mobilier!

Scrie răspuns