salariat cu 1 ora

piciorusm

salariat cu 1 ora

#1 Mesaj de piciorusm »

Am un angajat cu 1 ora, care pana in decembrie era salariat cu carte de munca ( 8h/zi) la o alta firma. I s-a inchis cartea de munca la firma respectiva si as vrea sa stiu daca sunt obligata sa-l angajez acum cu 8 h daca el nu mai are carte de munca, sau pot merge mai departe cu 1h.Angajatul spune ca cei de la ITM i-ar fi zis ca tb angajat cu 8 ore.... multumesc de raspuns

nepotelum385

#2 Mesaj de nepotelum385 »

Buna seara! Eu am la o firma angajat cu timp partial 4 ore / zi , la ITM Bacau si in legislatie scrie ca pot fi angajati cu timp partial , numai ca in CIM il treci nu la norma intreaga si activitatea se va desfasura conform unui grafic.

mincue773

Re: salariat cu 1 ora

#3 Mesaj de mincue773 »

piciorusm scrie:Am un angajat cu 1 ora, care pana in decembrie era salariat cu carte de munca ( 8h/zi) la o alta firma. I s-a inchis cartea de munca la firma respectiva si as vrea sa stiu daca sunt obligata sa-l angajez acum cu 8 h daca el nu mai are carte de munca, sau pot merge mai departe cu 1h.Angajatul spune ca cei de la ITM i-ar fi zis ca tb angajat cu 8 ore.... multumesc de raspuns
Angajatul spune cam ce ii convine lui.
Nu trebuie trecut la 8 ore daca nu munceste decat 1 ora/zi, 5 ore /saptamana. Atentie, la contractele cu timp partial nu se fac ore suplimentare deci daca munceste 12 ore/saptamana ii faci act aditional la contract cu 3 ore/zi, 15 ore /saptamana in asa fel incat sa fie acoperita perioada lucrata. Renunta angajatorul la 3 ore/saptamana in favoarea angajatului. Salariul se modifica in asa fel incat sa nu fie sub minimul pe economie.
Functia de baza ( acolo unde este cartea de munca) este de regula acolo unde salariatul lucreaza 8 ore. Exista situatii in care functia de baza nu este acolo unde are salariatul 8 ore ci unde are salariul cel mai mare (daca are mai multe contracte de munca). Chiar si cu un singur contract functia de baza poate fi si la un contract cu 1 ora /zi. Acest lucru va fi trecut in Carnetul de munca. In cazul tau, daca vrei sa treci functia de baza la aceasta firma este suficient un act aditional la contractul de munca in care se modifica:" Incepand cu 01.02.2010 salariatul va avea functia de baza la acesta societate. " , iar in stat va beneficia de deducerea aferenta functiei de baza.

dochital818

salariat 1 ora, 5 zile / luna febr 2010

#4 Mesaj de dochital818 »

Buna,
un salariat este angajat pe o perioada de 5 zile, 1 ora pe zi cu salariul de incadrare 1200 ron brut. Am urmatoarea problema, in statul de plata imi calculeaza ca avand venitul 300 ron adica calculat la 8 ore lucrate pe zi, cu toate ca la timp lucrat pe zi este 1 ora, la zile sunt 5, la total este 5.
Nu reusesc sa o scot la capat, poate ma ajuta cineva mai in cunostinta de cauza.
Multumesc anticipat.

daca impart 1200 la 160 de ore si inmultesc cu 5 ore efectiv lucrate imi da 37.5...... nu reusesc sa ajung la aceasta suma :cry:

todireanuc

#5 Mesaj de todireanuc »

intri in Salariati si inregistrezi angajatul cu 1 ora pe zi si salariu brut 37.5

apoi in State salarii in dreptul salariatului respectiv selectezi modifica si scrii modificarile la timpul lucrat respectiv 5 ore si salariu de incadrare 37,5

in pontaj ii completezi salariatului respectiv 1 ora pe zi timp de 5 zile

cam asta...

Scrie răspuns