Buna ziua si incep prin a-mi cere scuze daca s-a mai discutat acest subiect...problema e ca nu am gasit nimic pana acum care sa ma ajute.
In 2009, societatea pentru care lucrez a actionat in judecata un client rau platnic. Sentinta judecatoareasca a fost in favoarea noastra, motiv pt. care s-a pus sechestru pe marfurile clientului in cuantumul datoriei (tin sa precizez ca nu toate acele produse erau achizitionate de la noi), si s-a organizat licitatie publica. De aici incepe dileala: nu s-a prezentat nimeni la licitatie iar administratorii societatii au hotarat ca cel mai bine ar fi sa luam noi respectivele marfuri si sa le vindem, ele fiind similare alor noastre. Dupa mult circ si scandal, s-au ridicat o parte din produse care in acest moment se afla in gestiunea noastra.
Intrebarea mea este: cum le inregistrez eu in contabilitate? Initial m-am gandit la un retur, dar produsele nefiind ale noastre nu am cum returna. Apoi m-am gandit la autofacturare, dar in acest fel nu se scade din datoria clientului. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
receptie marfuri obtinute prin sechestru
-