Prestari servicii in UE

marossya347

Prestari servicii in UE

#1 Mesaj de marossya347 »

V-as ruga frumos sa ma indrumati intr-o situatie noua pentru mine.
Firma romana presteaza servicii fara scutire unei firme din UE, care insa nu este platitoare TVA conform VIES. S-a emis o factura cu TVA, nu stiu insa cum s-o contabilizez, ca sa am decontul TVA corect. La iesiri in valuta daca selectez "F", imi introduce TVA-ul colectat in randul TVA-urilor operatiilor din tara.
Presupun ca la randul 3 al decontuluiar trebui sa ajunga TVA-ul, dar nu mai sunt sigura de nimic.
Multumesc frumos.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Este corect cum va face programul. Nu merge la rd.3 in acest caz.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marossya347

prestari servicii in UE

#3 Mesaj de marossya347 »

Multumesc frumos pentru ajutor. Nu se raporteaza in declaratia 390, si nici in vreo alta declaratie, asa-i ?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Aveti aici http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=10480 un mini ghid privind serviciile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marossya347

prestari servicii in UE

#5 Mesaj de marossya347 »

Mi-ati fost de real ajutor, va multumesc.

muresans

delaratia 390

#6 Mesaj de muresans »

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.Am o situatie noua in legatura cu D 390.Am citit ghidul D-nului Tomac si nu stiu cum sa o incadrez.Firma din RO este inregistrata ca neplatitoare de tva.Nici nu mi s-a deschide sus decl.390,numai dupa ce am bifat operatii valuta. A facut factura in valuta pt.prestari servicii (marketing) fara tva. Clientul este din Cehia.Nici nu stiu daca ete platitor de tva sau nu.Nu am primit raspunsul de la el.Va rog sa-mi spuneti ce am de facut?si daca este platior si dca nu, pt.ca se apropie data de 15. Va multumesc mult.

fagarasa176

#7 Mesaj de fagarasa176 »

Ia incearca sa afli daca este platitor de TVA acilea :arrow: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... anguage=RO

PS: nu uita sa listezi validarea dupa verificare :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

muresans

declaratia 390

#8 Mesaj de muresans »

Multumesc pt.ajutor.Imi scrie CZ in fata nr.de tva pe care l-am trecut eu de pe factura,iar sus scrie serviciu indisponibil.Va rugam retranscrieti solicitarea mai tarziu.

fagarasa176

#9 Mesaj de fagarasa176 »

Incearca mai tarziu atunci....poate are situ vreo prb...

muresans

declaratia 390

#10 Mesaj de muresans »

Dl/Dna fagarasa176 va multumec pt.ajutor. Toata dupamasa am incercat si la fel imi spune,serviciul indisponibil. In seara aceasta nu mai incerc .Poate reusesc maine si as vrea sa va rog sa ma ajutati ce am de facut mai departe.Noapte buna.

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

La mine a mers...
scrie codurile fiscale sa incerc eu...si iti trimit conformarea
Ia citeste putzin Regulile de stabilire a locului taxarii cu TVA a prestarilor de servicii incepand cu 01.01.2010 !
:wink:

muresans

declaratia 39o

#12 Mesaj de muresans »

Am primit raspunsul prin acel y-mail primit de la Dl/Dna fagarasa176,si mi s-a comunicat nr TVA invalid.Oare trebuie sa fac dellaratia 390 sau nu?Mentionez ca firma noastra nu este platitoare de TVA.Va multumesc pt.ajutor.

fagarasa176

#13 Mesaj de fagarasa176 »

INSTRUCŢIUNI
pentru completarea declaraţiei recapitulative

1. Declaraţia recapitulativă se depune trimestrial, în condiţiile prevăzute la art. 1564 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 25, inclusiv, a lunii următoare încheierii trimestrului, de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 şi 1531 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, care au efectuat în trimestrul de raportare livrări şi/sau achiziţii intracomunitare, precum şi livrări şi achiziţii în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, aşa cum sunt definite în titlul VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Deci...nu.. :wink:
Doar o parere(vb unui coleg)
Nu vreau sa te induc in eroare...astept si alte pareri

muresans

declaratia 390

#14 Mesaj de muresans »

Va trimit mai jos codurile poate nu am inregistrat eu bine.Cumparator:JACEK ANDRZEJ JABLONSKI cif: I.C.74764659 tara Republica Ceha.Furnizor : SC Damira impex srl cif:6846140 Romania. Astept sa vad daca D-voatra reusiti.Va multumesc.

fagarasa176

#15 Mesaj de fagarasa176 »

Deap...la fel

Ce trebuie să fac în cazul în care numărul de înregistrare pentru TVA al clientului meu apare ca invalid?
Pagina web a Comisie este un sistem în timp real care verifică validitatea numărului de înregistrare pentru TVA în baza de date gestionată de statele membre. Cu alte cuvinte, atunci când verificaţi un număr, acesta este verificat în baza de date a statului membru în cauză.
În cazul în care numărul de înregistrare pentru TVA a clientului dumneavoastră apare ca invalid, trebuie să rezolvaţi problema cu administraţia fiscală a acestuia.
Deci.... :?: :roll: imi pare rau...nu stiu ce sa spun

Scrie răspuns