monografie consignatie

iacobg577

monografie consignatie

#1 Mesaj de iacobg577 »

Buna ziua , am o societate care trimite marfa cu aviz la diferite magazine din bucuresti.
In momentul cand fac avizul de insotire imi genereaza 418 = 707 cu toate ca nu fac nici o vanzare.. Am citit toate discutiile de pe forum ..am sunat si saga unde am primit niste raspunsuri foarte vagi ...adica nule.

va rog sa explicati mai bine cum ma pot scade din 371 in 357 . Precizez ca folosesc gestiunea cantitativ calorica.

va multumesc

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

1.Cei de la Saga dau informatii, acorda asistenta despre utilizarea programului.Nu intra in obligatiile lor, sa ne furnizeze informatii/monografii contabile.Saga(programul ) face bine ceea ce face.O cautare pe google cu titlul monografie 418, sper ca este de ajuns.
2.
Contul 357 - Marfuri aflate la terti/ in custodie sau in consignatie la terti.

Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta marfurilor trimise la terti in consignatie sau lasate in custodie acestora. Contul 357 este un cont de activ.
In debitul contului 357 se inregistreaza :
- valoarea la pret de inregistrare a marfurilor lasate in custodie sau trimise la terti in consignatie (371, 401).
In creditul contului 357 se inregistreaza:
- valoarea marfurilor intrate in gestiune, aduse de la terti (371);
- scaderea din gestiune a marfurilor aflate la terti pentru care s-au intocmit documente de livrare (607).
Soldul contului reprezinta valoarea la pret de inregistrare a marfurilor in custodie sau in consignatie la terti.

sau, in urma unei cautari pe acest forum :

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... onsignatie

Scrie răspuns