cheltuieli protocol

romani473

cheltuieli protocol

#1 Mesaj de romani473 »

cheltuielile de protocol efectuat de sarbatori, 8 martie sunt deductibile?
IoanaR

fagarasa176

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Cum adica cheltuieli de protocol de 8 Martie.....cred ca faci confuzie intre doua lucruri diferite...
Au fost cadouri de 8 Martie pentru femei in limita sumei de 150 ron....
Sau cheltuieli de protocol??????

Cheltuielile de protocol:
a) cheltuielile de protocol în limita unei cote de 2% aplicată asupra diferenţei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile şi totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decât cheltuielile de protocol şi cheltuielile cu impozitul pe profit; ;

SAU

Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 1.500.000 lei.
cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare..În cadrul acestei limite, pot fi deduse şi cheltuielile reprezentând: tichete de creşă acordate de angajator în conformitate cu legislaţia în vigoare, cadouri în bani sau în natură oferite copiilor minori şi salariaţilor, cadouri în bani au în natură acordate salariatelor...

Sper ca te'ai lamurit :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

romani473

#3 Mesaj de romani473 »

- ok deci dupa astea pot deduce tva si nu le includ la impozit
IoanaR

Scrie răspuns