casa marcattt

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vinczellero

casa marcattt

#1 Mesaj de vinczellero »

prestez servici de tractare auto !!! emit factura catre client si chitant cand incasez banii !!! e nevoie de casa de marcat pentru asa ceva ? ca eu poate tractez o masina in alt oras ...doar nu vin cu clientul pana la mine la sediu sa ii bat bon fiscal ???!!!!!

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

Definitia sintagmei "livrări de bunuri cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie":
"În sensul ordonanţei de urgenţă, prin livrări de bunuri cu amănuntul şi
prestări de servicii direct către populaţie se înţelege acele activităţi
desfăşurate cu caracter permanent." art.4 din Normele la OG. 28/1999

Si ca sa intelegem mai bine, forma veche a acestui articol permitea atât activitati
cu amanuntul, cât si activitati cu ridicata, organizandu-le în spatii comerciale separate.
Numai ca, exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul
în aceeaşi suprafaţă de vânzare, a fost interzisa fiind sanctionata cu amendă pana la 10.000 lei
şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi; OG 99/2000.

Concluzia: nu mai cautati justificari pentru neinregistrarea vanzarii pe casa de marcat.
Riscul este acelasi: 10.000 lei plus suspendarea activitatii.

Revin asupra confuziei ce persista intre "vanzare" si "incasare".
Pe casa de marcat se opereaza in primul rand vanzari.
Mai apoi, fara sa fie regula, si incasarea de numerar.
Daca va uitati atent pe un bon o sa vedeti ca seamana cu o factura de cash&carry,
in prima parte este factura (vanzarea) si in partea a doua chitanta (incasarea).
Din acest motiv, si nu numai,
- vanzarea prin magazinele cu amanuntul trebuie contabilizata 4111.magazin=707
- incasarea cu numerar 5311=4111.magazin
- incasarea fara numerar 5121,413,...=4111.magazin

Citatul de mai sus face parte dintr-o dezbatere mai veche.V-am mai dat odata acel link..il mai pun odata.

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... asa+marcat

vinczellero

#3 Mesaj de vinczellero »

nu caut justificari pentru neinregistrarea vanzarilor pe casa de marcat !!!! intrebarea mea este daca am neaparata nevoie de casa de marcat pentru tractari auto avand in vedere faptul ca aceasta activitate se desfasoara de regula in alte localitati si ma refeream la faptul cum ii dau clientului bonul fiscal !!!! casa de marcat trebuie sa o port dupa mine in camionul de tractare ??? sunt constient de faptul ca legea imi zice ca prestez servicii direct catre populatie dar eu serviciile respective nu le prestez intr-un loc anume amenajat ...de exemplu spalatorie auto sau frizerie !!!!
in concluzie ar trebui sa achizitionez casa de marcat cu baterie si sa o port dupa mine oriunde si eliberez bon clientului si daca cere ii dau si factura ???

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Trebuie casa de marcat.
Parea aiurea, dar asta este legea ...
Marian Apetre

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

vinczellero scrie: in concluzie ar trebui sa achizitionez casa de marcat cu baterie si sa o port dupa mine oriunde si eliberez bon clientului si daca cere ii dau si factura ???
sa nu exageram...dar sincer, ati adresat aceasta intrebare si forurilor in drept??

vinczellero

#6 Mesaj de vinczellero »

nu stiu daca exagerez ,dar eu ma refer la locul unde prestez serviciul care difera de sediul meu si nu am ,,punct de lucru'' altul decat camionul....daca eu sunt din jud.alba si prestez serviciul in jud.sibiu si clientul imi plateste pe loc in numerar atunci eu trebuie sa am casa de marcat la mine !!! nu ??? nu zic ca legea nu e clara din punct de vedere al exprimarii textului dar nu stiu cat e de clara din punct de vedere al locului in care se presteaza un serviciu catre populatie !!!! atata tot !!! va multumesc pentru raspunsuri si am vrut sa stiu parerea voastra !!!
o sa imi achizitionez casa de marcat cu baterie si o sa o port dupa mine in camion !!!! asta e ,,legea'' !!!!

in lege exista o exceptie si anume ca atunci cand plata se face prin corespondenta sau comis -voiajori nu am nevoie de casa de marcat ....pot sa i-au de bun mandatul postal -chitanta !!!! NU ??? :P

apetrem

#7 Mesaj de apetrem »

Dpdv al OG.99/2000, nu are nici o relevanţă "locul" prestării.
De asemeni nu este relevantă nici modalitatea de încasare.
Exceptia de la lit. k) nu se refera la servicii, ci la "comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori".
Marian Apetre

rimboim

#8 Mesaj de rimboim »

pana acum nu l-ati ajutat cu nimic pe domnul in cauza :) dansul a inteles k legea il obliga sa isi cumpere casa de marcat deoarece prin noua lege contabila persoanelor cu cnp nu mai ai voie sa le tai chitanta ci bon fiscal(+factura dak este cazul) factura care se inregistreaza in contabilitate si se incaseaza cu bonul fiscal care in acest caz tine loc de chitanta.

Ce nu a inteles domnul este k nu stie sub ce forma sa fiscalizeze casa de marcat - la prima vedere pare k ar trebui pe comert ambulant dar fiscalizarea pe comert ambulant este valabila doar pe zona judetului in care s-a obtinut nr de ordine pt fiscalizare - NU SE POATE FISCALIZA O CASA DE MARCAT PT TOATE JUDETELE - dak e sa o luam strict legal v-ar trebui cate o casa de marcat pt fiecare judet in care faceti incasarea :lol:

Cel mai des se practica fiscalizarea pe sediul social sau la punctul de lucru si de fiecare data cand incasati in deplasare sa aveti casa cu dvs k sa puteti da bonul si va fi k si cum omul a fost la sediu a solicitat serviciul a platit si apoi i s-a esecutat serviciul - este cam singura solutie e aiurea dar asta e legea

septimiuv

#9 Mesaj de septimiuv »

domnul ar face bine sa se duca la asistenta contribuabililor si sa intrebe :roll:

vinczellero

#10 Mesaj de vinczellero »

,,rimboim'' aveti dreptate ,nu vreau sa incalc legea ,ci din contra vreau sa o respect si textul e clar ca trebuie sa emit bon fiscal pentru serviciile catre populatie -persoane fizice !!! si ma refeream la faptul ca eu nu pot emite bonul fiscal la sediul in care e fiscalizata casa de marcat !!!
mai am un caz : produc legume si le vand la piata !!! problema este ca vand si in piete din afara judetului in care e fiscalizata casa de marcat !!! eu casa de marcat fiscalizata pe sediul meu care e in jud.alba si pot emite bonuri fiscale in pietele din jud.alba fara probleme !!! dar eu vand si in jud.cluj ...asta inseamna ca trebuie sa am o casa de marcat fiscalizata pe jud.cluj !!! eu am trecut pe bon la fiscalizare sediul firmei si piete dar nu se refera la pietele dintr-un anumit judet !!! piata pentru mine nu e un punct de lucru !!!

rimboim

#11 Mesaj de rimboim »

ca sa puteti fi in perfecta legalitate nu aveti decat sa va fiscalizati cate o casa de marcat pe fiecare judet in care activati
este singura varianta - stiu k este aiurea dar asta e legea

vinczellero

#12 Mesaj de vinczellero »

nu stiu daca va dati seama ce ziceti :roll: eu nu stiu de unde ma suna clientul sa ii tractez masina ,poate fi BUCURESTI ,CLUJ ,TIMISOARA ,ALBA IULIA ,CONSTANTA ,SIBIU ....si multe altele !!! asta inseamna ca trebuie sa cumpar cate o casa de marcat pentru fieecare judet din tara asta :D spuneti-mi si mie in ce act normativ scrie ca trebuie sa o fiscalizez in fiecare judet in care prestez un serviciu daca eu nu am punct de lucru !!!! ???

vinczellero

#13 Mesaj de vinczellero »

si de ce sa fiscalizez in fiecare judet daca eu raportez si platesc impozite si taxe in judetul meu !!! ce logica are ...mai ales ca nu am nici punct de lucru infiintat si nici nu am indeplinite conditiile in ce priveste angajatii pentru a infiinta un punct de lucru !!!! e chiar culme !!! sa vina in control si sa imi de-a amenda ca nu am casa de marcat pentru fiecare judet ca merg pana in panzele albe sa imi fac dreptate !!!! ce naiba chiar avem legi facute fara vreo judecata ,poate doar cu logica stramba si distorsionata .....mai ales daca afacerae mea este mai mica ...eu ce fac din banii care ii incasez nu imi permit sa cumpar atatea case de marcat !!! :P :lol: :o :D :shock: :roll: :P :x 8) :lol: :wink:

apetrem

#14 Mesaj de apetrem »

Casa se fiscalizeaza la sediul social.
Norme metodologice de aplicare a OG nr.28/1999, art. 60, alin (4) :
(4) Utilizatorii care desfasoara activitati cu caracter ambulant solicita atribuirea numarului de ordine directiei generale a finantelor publice în a carei raza îsi au sediul social/domiciliul.
Marian Apetre

vinczellero

#15 Mesaj de vinczellero »

pai normal !!! multumesc pentru ca mi-ai intarit asteptarile !!!

Scrie răspuns