agentie turism
agentie turism
Vreau sa iau o agentie de turism si am vazut ca au facturi si chit. in valuta cu casa in valuta si nu au trecut pe facturi cursul zilei. Este corect? Si deasemeni la persoane fizice exista facturi cu chitante si cred ca nu este corect. Ar trebui sa cumpere casa de marcat si sa dea factura cu bon fiscal la pers.fizice si fact. cu chit. la firme?
ORDONANTA DE URGENTA nr. 28 din 25 martie 1999 (*republicata*)(**actualizata**)
ART. 1
(1) Agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
....................
ART. 2(IN LEGATURA CU Art. 1 OTA. 53/2005)(MODIFICAT DE Art. 2 OTA. 53/2005)
Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
.............................
m) vanzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de catre agentiile de turism, definite potrivit legii;
..........................
referitor la curs valutar, daca nu iti scrie curs pe factura, iei cursul bnr din ziua respectiva....

ART. 1
(1) Agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
....................
ART. 2(IN LEGATURA CU Art. 1 OTA. 53/2005)(MODIFICAT DE Art. 2 OTA. 53/2005)
Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
.............................
m) vanzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de catre agentiile de turism, definite potrivit legii;
..........................
referitor la curs valutar, daca nu iti scrie curs pe factura, iei cursul bnr din ziua respectiva....

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
3 % la venituri, aici e discutabil
eu tin conta la o agentie de turism si rentaa car si cam stiu problemele,
dar asta e profit
aici depinde ce agentie ai, acreditata iata sau nu adica revanzatoare sau emitenta
pt emitente : veniturile sunt cele care sunt val bilet
eu ce am e revanzatoare ...aici sunt 2 variante:
--ori mergi pe val bilete achiz pe 604 si vanzare 704si normal apare adaos /comisionm , dar este f mic in turism pe bilete 2-3 5, la pachete turistice e mai mare 5-max 10 %, in acest caz daca in 704 ai valoarea totala, si platesti 3% este cam cat adaosul si deja e nerentabila, in acest caz ar fi mai rentabila sa mergi pe 16%...asta ca la turism rulaj valoric e mare, si treci lejer de 100.000 eur si oricum ajungi la macro nu micro
--mergi pe baza de comision 4111=401 bilete si comis 4111/5311=704 si atunci platesti 3% pe 704 si er fi ok ca platesti imp pe venit doar pe comision... in aceasta varianta trebuie sa ai clar pretul excursiei/biletului , pt 401 si 4111....tva e iar stii scutit cu ded la extern, la intern 19 si intern cazari 9, deci atentie... si in 704 sa ai strict comisionul agentiei revanzatoare....
vezi care varianta e mai ok....tu stii...
sper ca te-am lamurit nu te-am incurcat.
eu tin conta la o agentie de turism si rentaa car si cam stiu problemele,
dar asta e profit
aici depinde ce agentie ai, acreditata iata sau nu adica revanzatoare sau emitenta
pt emitente : veniturile sunt cele care sunt val bilet
eu ce am e revanzatoare ...aici sunt 2 variante:
--ori mergi pe val bilete achiz pe 604 si vanzare 704si normal apare adaos /comisionm , dar este f mic in turism pe bilete 2-3 5, la pachete turistice e mai mare 5-max 10 %, in acest caz daca in 704 ai valoarea totala, si platesti 3% este cam cat adaosul si deja e nerentabila, in acest caz ar fi mai rentabila sa mergi pe 16%...asta ca la turism rulaj valoric e mare, si treci lejer de 100.000 eur si oricum ajungi la macro nu micro
--mergi pe baza de comision 4111=401 bilete si comis 4111/5311=704 si atunci platesti 3% pe 704 si er fi ok ca platesti imp pe venit doar pe comision... in aceasta varianta trebuie sa ai clar pretul excursiei/biletului , pt 401 si 4111....tva e iar stii scutit cu ded la extern, la intern 19 si intern cazari 9, deci atentie... si in 704 sa ai strict comisionul agentiei revanzatoare....
vezi care varianta e mai ok....tu stii...
sper ca te-am lamurit nu te-am incurcat.

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
desi cu o mare intarziere iti spun varianta pe care eu o folosesc in urma unor precizari primite de la DGFP Arges(in varianta in care esti intermediar)popescuc scrie:OK. In mare am inteles si ma duc saptamana viitoare sa vad actele lor si daca nu ma descurc te intreb. Oricum, iti multumesc mult pt. sfaturi.
-la facturile primite de la prestatorii de turism 462= 401(inclusiv TVA)
-la facturile catre clienti 411= % ( pt comisionul firmei)
704
4427
si concomitent 411=462 (val fact prestatorului)