validarea impozitului pe profit
-
- Mesaje: 11
- Membru din: Vin Mar 30, 2007 12:00 am
validarea impozitului pe profit
Ne ajuta cineva cu validarea impozitului pe profit? Multumim.
cu ce anume sa va ajutam?
iata ce spune manualul de utilizare (Help) Saga:
iata ce spune manualul de utilizare (Help) Saga:
sper sa va lamureasca instructiunile de mai sus. Daca nu, reveniti cu mai multe detaliiÎnregistrare impozit pe profit/venit - (se efectuează în pagina corespunzătoare)
Înregistrarea impozitului este recomandabil să se efectueze doar trimestrial, în ultima lună a trimestrului dacă obligaţia declarării şi plăţii este trimestrială.
Textul şi comportamentul programului diferă în funcţie de opţiunea aleasă la configurarea societăţii. Astfel dacă la configurare societati în zona 3 a ecranului s-a bifat opţiunea de Microintreprindere, textul afişat de program va fi "Înregistrare impozit venit", iar programul va utiliza modul de calcul specific acestor societăţi, altfel se va referi la impozitul pe profit.
Începerea procedurii de calcul şi înregistrare a impozitului are loc după apăsarea butonului "Accept"
1. În cazul impozitului pe venit programul vă va pune la dispoziţie un ecran ce permite calculul asistat al acestuia
Bifaţi opţiunea de rotunjire a impozitului.
Data este data de la care programul calculează veniturile. Pentru rezultate corecte, aceasta trebuie să fie data de 1 primei luni din trimestru.
Conturile pentru înregistrarea impozitului pe venit şi a cheltuielii cu acesta, pot fi modificare dacă se doreşte acest lucru, dar numai dacă există deja create în planul de conturi.
2.În cazul impozitului pe profit ecranul conţine cheltuielile şi veniturile, înscrise în tabele distincte şi coloane dedicate pentru introducerea cheltuielilor nedeductibile respectiv a veniturilor neimpozabile.
Ecranul vă afişază toate cheltuielile şi veniturile pentru perioada cuprinsă între data de la care începe calculul impozitului pe profit şi ultima zi a lunii care se închide.
Dacă aţi început lucrul cu programul în cursul anului, nu din 01/01, pentru afişarea corectă a datelor despre venituri şi cheltuieli bifaţi la caseta de validare "Cu introducerea sumelor din preluare".
Sumele nedeductibile la cheltuieli, se vor introduce în coloana de sume nedeductibile la contul de cheltuială corect. Similar se va proceda în cazul veniturilor neimpozabile.
Sfat:Pentru rezultate corecte şi pentru o mai bună gestionare a calculului, vă recomandăm crearea de conturi analitice. De exemplu la 6581 puteţi crea un analitic pentru amenzi şi dobânzi datorate statului şi unul pentru penalităţile contractuale. În acest fel va fi mai simplu să determinaţi suma nedeductibilă.
Verificaţi procentul impozitului pe profit, cel al limitei de deductibilitate a cheltuielilor de protocol şi contul în care aţi înregistrat cheltuielile de protocol.
Pierderile deductibile din anii anteriori trebuie introduse în câmpul corespunzător.
Pentru a tipări formularul de registru de evidenţă fiscală, apăsaţi butonul Tipărire înainte de a apăsa Validez.
Generarea articolului contabil se face prin apăsarea butonului Validez.
ATENŢIE!
SAGA nu înregistrează impozitul în roşu pentru cazul în care impozitul datorat pentru perioada aleasă este mai mic decât cel înregistrat anterior.
Înregistrarea 691=4411 cu suma în roşu va trebui să o adăugaţi prin articole contabile, înainte de închiderea conturilor de venituri şi cheltuieli.
Formularul listat din program "Registrul de evidenţă fisclă" nu se substituie registrului cu regim special achiziţionat de la fisc. Se listează pentru a vă uşura munca de completare a acelui registru.

Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)