inregistrare facturi valuta
-
inregistrare facturi valuta
buna ziua,
ce tip de operatiune ( F, T, E N ) se selecteaza pentru o intrare in valuta ( factura emisa fara tva de la un furnizor din UE catre o firma din Romania ) si la iesiri in valuta ( factura emisa de firma din Romania fara TVA catre o firma din UE ) Ambele firme sint inregistrate in scopuri TVA
multumesc
ce tip de operatiune ( F, T, E N ) se selecteaza pentru o intrare in valuta ( factura emisa fara tva de la un furnizor din UE catre o firma din Romania ) si la iesiri in valuta ( factura emisa de firma din Romania fara TVA catre o firma din UE ) Ambele firme sint inregistrate in scopuri TVA
multumesc
-
-
In principiu, daca faceti LIC sau AIC de bunuri si servicii (acele servicii ce se incadreaza ca loc al prestarii in art.133 alin.2), adica acele LIC sau AIC pentru care exista obligatia depunerii declaratiei recapitulative D390:
- la Iesiri puneti "F - Factura" si cota zero de TVA pentru LIC sau Export
- la Intrari puneti "T - taxare inversa" pentru AIC de bunuri si/sau servicii
In rest studiati ghidul.Daca aplicati regulile de acolo veti intelege ce anume se selecteaza sau ce anume se va declara in D390 si in decontul de TVA.
- la Iesiri puneti "F - Factura" si cota zero de TVA pentru LIC sau Export
- la Intrari puneti "T - taxare inversa" pentru AIC de bunuri si/sau servicii
In rest studiati ghidul.Daca aplicati regulile de acolo veti intelege ce anume se selecteaza sau ce anume se va declara in D390 si in decontul de TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
factura material lemnos UE
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:patronul a livrat material lemnos unei firme di austria care i-a dat un cod de inregistrare ,pe factura i-a trecut taxare inversa iar acum cand -a adus actele contat ca este codul de inregistarre eronat . ce este de facut in eceasta situatie?
Multumesc
Multumesc
In mod normal, in cazul in care se emite factura, se inscrie taxare inversa doar daca partenerul este din tara.Daca e din UE si e inregistrat in scopuri de TVA e operatie pe factura, scutita cu drept de deducere.
Asa ca s-ar opera cu tip "Factura" si TVA zero.
Verificati inca odata codul de TVA.Austria are coduri de TVA ce au o litera in fata, litera "U".Astfel daca in RO un cod de TVA poate fi "RO 12345", in Austria acesta ar fi "AT U12345". Poate cind l-ati introdus nu l-ati introdus corect. Daca e incorect codul, solicitati-l inca odata partenerului.Este posibil sa-l fi notat cineva gresit.
Daca e notat corect si apartine unui neplatitor de TVA, trebuie sa emiteti o factura cu TVA.O stornati pe prima si emiteti una corecta.
Asa ca s-ar opera cu tip "Factura" si TVA zero.
Verificati inca odata codul de TVA.Austria are coduri de TVA ce au o litera in fata, litera "U".Astfel daca in RO un cod de TVA poate fi "RO 12345", in Austria acesta ar fi "AT U12345". Poate cind l-ati introdus nu l-ati introdus corect. Daca e incorect codul, solicitati-l inca odata partenerului.Este posibil sa-l fi notat cineva gresit.
Daca e notat corect si apartine unui neplatitor de TVA, trebuie sa emiteti o factura cu TVA.O stornati pe prima si emiteti una corecta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
-
Re: inregistrare facturi valuta
Daca factura emisa in valuta de Tarom si care se inreg ca Factura cu tva 0 (SCDD) se trece in D390? multumesc