Problema cu care ma confrunt este legat de o societate care a emis cec fara acoperire, iar dupa ce a fost obligat prin hotarire judecatoreasca la plata nu si-a achitat datoria si nu s-a putut executa ca nu era ce sa se execute. S-a constituit provizion de riscuri conform legii dar ramine suma in 4118 (6812=1511 cu deductibilitate partiala de 25 %)
As dori un sfat o idee pentru ca logic gindind din 4118 numai in momentul incasarii dispare. Dar Patronelul este deranjart de suma de la contul respectiv.
ce si cum sa fac????????????
situatie complexa
-
-
Va multumesc pentru link-uri, sunt folositoare pentru ca imi reamintesc unele lucruri.
Dar se pare ca nu am fost destul de clar.
Dupa constituirea provizionului in cadrul legal (litigiu din 2005 deci deductibil 25 %) imi ramine suma in 4118 clienti incerti. Patronul ar vrea sa scape de suma respectiva pentru ca il nu are nici o sansa sa mai recupereze suma. Firma in cauza nu mai exista.
Dar se pare ca nu am fost destul de clar.
Dupa constituirea provizionului in cadrul legal (litigiu din 2005 deci deductibil 25 %) imi ramine suma in 4118 clienti incerti. Patronul ar vrea sa scape de suma respectiva pentru ca il nu are nici o sansa sa mai recupereze suma. Firma in cauza nu mai exista.
conform CF art.22 alin 1 pct j)2,""2. creanţa este deţinută la o persoană juridică asupra căreia este declarată procedura de deschidere a falimentului, pe baza hotărârii judecătoreşti prin care se atestă această situaţie;""
deci, ca sa poata sa "scape" trebuie aceasta hotarare judecatoreasca
(parerea mea)
deci, ca sa poata sa "scape" trebuie aceasta hotarare judecatoreasca
(parerea mea)
Se inregistreaza, in baza hotaririi asociatului, 654=4118 dar va fi nedeductibila fiscal.In mod normal i se comunica si tertului.
Pentru a fi deductibila, trebuie ca tertul respectiv sa fi fost in procedura de insolventa si sa fie inchisa procedura de faliment.
Pentru a fi deductibila, trebuie ca tertul respectiv sa fi fost in procedura de insolventa si sa fie inchisa procedura de faliment.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-