adeverinta somaj
-
adeverinta somaj
un salariat a fost angajat la firma numai 2 luni !!! s-a desfiintat locul de munca si acum imi cere la somaj adeverinta pentru contributiile pe ultimele 12 luni !!! salariatul a mai lucrat inainte de a fi la firma noastra si la alta firma !!!intrebarea este :
cum completez adeverinta cu contributiile pe cele 12 luni daca la noi a fost doar 2 luni ??? trebuie si de la cealalta firma pentru diferenta de 10 luni ?
cum completez adeverinta cu contributiile pe cele 12 luni daca la noi a fost doar 2 luni ??? trebuie si de la cealalta firma pentru diferenta de 10 luni ?
Dvs completati adeverinta numai pentru cele 2 luni in care a fost salariatul dvs.
Pentru completarea celor 12 luni necesare pentru somaj, salariatul respectiv solicita adeverinta si de la cealalta firma la care a mai lucrat.
Teoretic poate sa prezinte 4 adeverinte de la 4 firme diferite pentru stagiul necesar de minim 12 luni.
Pentru completarea celor 12 luni necesare pentru somaj, salariatul respectiv solicita adeverinta si de la cealalta firma la care a mai lucrat.
Teoretic poate sa prezinte 4 adeverinte de la 4 firme diferite pentru stagiul necesar de minim 12 luni.
-
Re: adeverinta somaj
Va rog sa-mi spuneti daca am avut un salariat care a lucrat la noi cu 8 ore in functia de baza si la alte 2 soc cu 2 ore cu timp partial ,cartea de munca a fost tinuta la ITM noi acum fiind in reorganizare ,ii trebuie intocmit dosarul pentru somaj cu tot tacamul,preaviz,decizie-problema avem la ITM pentru inchidere carte de munca unde treb.sa ducem toate deciziile,actele aditionale de la angajare printre care si un act aditional cu denominarea din 2005 pe care nu-l avem , ori nu s-a facut atunci ori a disparut cei de la ITM nu au timp sa caute in arhiva sunt foarte ocupati si asa timpul trece si daca nu te incadrezi in 30 zile sa depui dosarul pierzi o luna sau mai mult-cum fac eu rost de acel act cu denominarea si inca ceva in cartea de munca trebuie sa fie trecute datele de la celelalte soc.unde a lucrat cu 2 ore?
- fagarasa176
din cate stiu eu...n'am baza legala
....contractul de munca de 2 ore se trece in cartea de munca in momentul in care acesta inceteaza.
Nelamurirea mea este daca contactul de 8 ore este inca activ pe cartea de munca...unde se trece cel de 2 ore?...se intrcaleaza cu cel de 8 ore??
Nu stiu daca am fost destul de explicit
legat de adev pentru contractele de 2 ore extras de pe goagle
Contractul individual de munca cu timp partial are ca fractiune de norma cel putin 2 ore pe zi, dar nu mai putin de 10 ore pe saptamana.
Una dintre conditiile cerute de art. 34 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru a putea beneficia de indemineizatie de somaj trebuie sa existe un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii. Acest stagiu corespunde unui program normal de lucru pentru perioada mentionata.
Alin. (12) al aceluiasi articol dispune ca pentru persoanele incadrate cu contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate in baza contractelor individuale de munca cu timp partial.
Deci .. parerea mea...se fac adeverinte si pentru celelate 2 contracte de munca cu cate 2 ore
Revin cu o precizare de ex daca pers respectiva a lucrat 12 luni cu 2 ore rezulta 12luni x 30zile/luna x 2ore/zi = 720 ore (lucrate in 12 luni)
Aceste 720 ore lucrate in 12 luni echivaleaza cu 3 luni (luna este considerata cu un program de 8 ore pe zi)

Nelamurirea mea este daca contactul de 8 ore este inca activ pe cartea de munca...unde se trece cel de 2 ore?...se intrcaleaza cu cel de 8 ore??
Nu stiu daca am fost destul de explicit

legat de adev pentru contractele de 2 ore extras de pe goagle

Contractul individual de munca cu timp partial are ca fractiune de norma cel putin 2 ore pe zi, dar nu mai putin de 10 ore pe saptamana.
Una dintre conditiile cerute de art. 34 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru a putea beneficia de indemineizatie de somaj trebuie sa existe un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii. Acest stagiu corespunde unui program normal de lucru pentru perioada mentionata.
Alin. (12) al aceluiasi articol dispune ca pentru persoanele incadrate cu contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate in baza contractelor individuale de munca cu timp partial.
Deci .. parerea mea...se fac adeverinte si pentru celelate 2 contracte de munca cu cate 2 ore
Revin cu o precizare de ex daca pers respectiva a lucrat 12 luni cu 2 ore rezulta 12luni x 30zile/luna x 2ore/zi = 720 ore (lucrate in 12 luni)
Aceste 720 ore lucrate in 12 luni echivaleaza cu 3 luni (luna este considerata cu un program de 8 ore pe zi)
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Deci cartea de munca se inchide cu data de 01.07.2010,salariatul respectiv are mai multi ani lucrati cu norma intreaga la soc.noastra si paralel are si contracte cu timp partial la alte 2 societati cu 2 ore pe zi eu am intrebat daca si acestea se trec in cartea de munca,si inca ceva ii pot acorda concediul de odihna pentru perioada 01.01.2010-30.06.2010 in luna iunie? 
-revisalul il fac tot cu 01.07.2010?

-revisalul il fac tot cu 01.07.2010?
- fagarasa176
Da se trec dar dupa cum am spus nu sunt sigur daca abia in momentul cand aceastea inceteaza...trebuie intrebat la ITM mai sigur sau astepti alte pareri de la colegii care se ocupa cu si cu partea de resurse umane ...eu unul nu am ocupciobanum147 scrie:Deci cartea de munca se inchide cu data de 01.07.2010,salariatul respectiv are mai multi ani lucrati cu norma intreaga la soc.noastra si paralel are si contracte cu timp partial la alte 2 societati cu 2 ore pe zi eu am intrebat daca si acestea se trec in cartea de munca,

Da...sau poti sa ii dai contravaloarea in bani pentru CO pe alte drepturiciobanum147 scrie:si inca ceva ii pot acorda concediul de odihna pentru perioada 01.01.2010-30.06.2010 in luna iunie?
Sorry nu ma ocup de revisal si nu vreau sa'ti dau sfaturi eronateciobanum147 scrie:-revisalul il fac tot cu 01.07.2010?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Multumesc ptr.raspuns astept un telefon de la ad-torul meu care este la ITM am impresia ca am incurcat borcanele rau de tot , o sa iau sapuneala mare
o sa va tin la curent 

ITM-ul comleteaza numai timpul aferent contractului de munca cu norma intreaga. Pentru a beneficia de somaj se desfac si toate contractele de munca cu timp partial. Beneficiarul de somaj trebuie sa fie "curat". Adeverinta (pentru somaj) se completeaza la toate unitatile unde a avut activitate desi datorita declaratiilor lunare depuse salariatul are cumulate in baza de date a AJOFM si baza si somajul datorat de la toate firmele unde a lucrat. Astfel indemnizatia de somaj se calculeaza pe baza tuturor veniturilor obtinute si declarate.
-
Buna, asa cum va spuneam am facut ieri o prostie si anume am intocmit statul pentru luna iunie si l-am trimis prin fax la Buc.ad-torului iar acesta s-a dus cu el la ITM si l-a inregistrat, pentru a-i inchide cartea de munca cu 01.07.2010,mi-am dat seama prea tarziu ca treb.sa-i calculez si concediul de odihna pe acest stat , cum sa fac acum pot sa modific statul si sa-l anulez pe ala de ieri?(mentionez ca restul declaratiilor nu le-am dus) s-au exista o alta portita? 

-
Buna ziua. Cateva raspunsuri, poate va ajuta:
1. Am avut caz cu un angajat cu timp partial de munca (2H/zi), cartea de munca tinuta la ITM. Inspectorul societatii la care era angajat cu 2 ora a eliberat adeverinta de vechime, in timp ce inspectorul societatii unde avea functia de baza, norma intreaga a zis ca nu poate completa in cartea de munca pentru alt inspector chiar daca a primit copie a acelei adeverinte.
2. Ciobanum147 - trebuie de faci stat de plata rectificativ cu cerere catre ITM Bucuresti in care sa specifici motivele pentru care soliciti depunerea acestuia (acest stat de plata rectificativ poate sa fie numai pentru angajatul cu probleme, nefiind obligatoriu includerea tuturor celorlalti angajati). Un sfat pentru a nu fi nevoit sa faci statul de plata rectificativ: il treci in statul de plata al lunii iulie doar cu sumele aferente concediului de odihna (conform legislatiei, daca angajatul nu a beneficiat de zilele de concediu, societatea poate sa ii achite contravaloarea lui in momentul lichidarii), considerand ultima zi de lucru 01.07.2010.
3. revisalul se depune cel tarziu in ultima zi de munca a respectivului angajat.
1. Am avut caz cu un angajat cu timp partial de munca (2H/zi), cartea de munca tinuta la ITM. Inspectorul societatii la care era angajat cu 2 ora a eliberat adeverinta de vechime, in timp ce inspectorul societatii unde avea functia de baza, norma intreaga a zis ca nu poate completa in cartea de munca pentru alt inspector chiar daca a primit copie a acelei adeverinte.
2. Ciobanum147 - trebuie de faci stat de plata rectificativ cu cerere catre ITM Bucuresti in care sa specifici motivele pentru care soliciti depunerea acestuia (acest stat de plata rectificativ poate sa fie numai pentru angajatul cu probleme, nefiind obligatoriu includerea tuturor celorlalti angajati). Un sfat pentru a nu fi nevoit sa faci statul de plata rectificativ: il treci in statul de plata al lunii iulie doar cu sumele aferente concediului de odihna (conform legislatiei, daca angajatul nu a beneficiat de zilele de concediu, societatea poate sa ii achite contravaloarea lui in momentul lichidarii), considerand ultima zi de lucru 01.07.2010.
3. revisalul se depune cel tarziu in ultima zi de munca a respectivului angajat.
-
Va multumesc am rezolvat o parte din adeverinte,decizii ,state dar acum treb.sa fac revisalul dar nu stiu ce sa trec la temei incetare art 65(1) iar la contract detalii ce sa trec concediere individuala sau incetare activitate ? la motive ce trec acordul partilor sau altele ?
-
Buna,
eu am trecut asa:
1. temei legal: art 65.alin 1
2. motiv modificare: modificare unilaterala din partea angajatorului
3. explicatie motiv: desfiintarea locului de munca
eu am trecut asa:
1. temei legal: art 65.alin 1
2. motiv modificare: modificare unilaterala din partea angajatorului
3. explicatie motiv: desfiintarea locului de munca
-
Multumesc, dar la contracte detalii cea-ti trecut? incetare activitate? pe discheta imi apare temei incetare 44 e bine asa?si inca ceva la angajator registru modificari sub copiere fisiere( discheta) imi apar bifate 3 campuri cu A doua si cu M unul care sunt indentice le las pe toate bifate sau numai pe M ? ma scuzati ca pun atatea intrebari dar nu as vrea sa am probleme cu revisalul si angajata cu dosarul pentru somaj