Buna ziua
La prima masina luata in leasing se deduce tva?
leasing
Se deduce TVA la ratele de leasing; transferul de proprietate nefiind efectuat inca decat in momentul in care apare rata reziduala, la final, la factura finala nu se deduce TVA.
OG 34/2009 face vorbire de TVA nededutcibila la achizitia de autovehicule aceasta insemnand ca nu este deductibila la momentul transferului de proprietate. In situatia leasingului se prezuma ca autovehiculul nu este inca proprietatea utilizatorului. Utulizatorul devine proprietar in momentul transferului (facturii finale).
In situatia in care rata reziduala este "distribuita" proportional in decursul leasingului, atunci TVA aferenta acesteia "bucati" nu este deductibila fiscal.
OG 34/2009 face vorbire de TVA nededutcibila la achizitia de autovehicule aceasta insemnand ca nu este deductibila la momentul transferului de proprietate. In situatia leasingului se prezuma ca autovehiculul nu este inca proprietatea utilizatorului. Utulizatorul devine proprietar in momentul transferului (facturii finale).
In situatia in care rata reziduala este "distribuita" proportional in decursul leasingului, atunci TVA aferenta acesteia "bucati" nu este deductibila fiscal.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Re: leasing
buna ,
Am nevoie de ajutor
s-a achizitionat o masina pe firma printr-un contract de vanzare cumparare in rate
mi s-a emis intreaga factura adica 38030.72 +tva
sunt 8 rate fixe nepurtatoare de dobanda cum se procedeaza cu inregistrarea?
s-a platit un avans de 12861.3
401-167.01:38030.72
401-4426:9127.38
amortizarea 6811-2813
si ce altceva ar mai fi de inregistrat?
Multumesc
Am nevoie de ajutor
s-a achizitionat o masina pe firma printr-un contract de vanzare cumparare in rate
mi s-a emis intreaga factura adica 38030.72 +tva
sunt 8 rate fixe nepurtatoare de dobanda cum se procedeaza cu inregistrarea?
s-a platit un avans de 12861.3
401-167.01:38030.72
401-4426:9127.38
amortizarea 6811-2813
si ce altceva ar mai fi de inregistrat?
Multumesc
Nu folosiți 167 în acest caz. Datoria e pe termen scurt și poate rămâne sold la 404.
Faceți 2133=404 pe baza facturii și orice plată o scădeți din 404.
Faceți 2133=404 pe baza facturii și orice plată o scădeți din 404.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
atentie si la tva
s-ar putea sa nu se deduca
s-ar putea sa nu se deduca