CONCEDIU MATERNITATE
-
CONCEDIU MATERNITATE
buna ziua,am o intrebare....daca o mamica se intoarce din concediu de maternitate se poate da cumva in somaj???sau trebuie mai intai angajata in baza aceluaiasi contract si dupa aia dispozitie???sau nu e legal????
Re: CONCEDIU MATERNITATE
Ea este deja angajată. Pe perioada concediului a avut contractul de muncă suspendat. Nu înseamnă că la revenire se re-angajează, atunci doar se termină perioada de suspendare.
Este obligatoriu să revină la muncă la terminarea concediului. Că după aceea pleacă în șomaj prin disponibilizare, e altceva.Poate intra în șomaj. Dar numai după ce se face actul de revenire din suspendare.
Este obligatoriu să revină la muncă la terminarea concediului. Că după aceea pleacă în șomaj prin disponibilizare, e altceva.Poate intra în șomaj. Dar numai după ce se face actul de revenire din suspendare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: CONCEDIU MATERNITATE
Atentie mare daca in perioada concediului de crestere copil a avut loc o crestere a salariului minim pe economie si ea nu se mai incadreaza cu salariul avut inainte de a intra in concediu. Trebuie depus act aditional de marire a salariului cu data revenirii din concediu, altfel nu iti inchide cartea de munca.