D390 AIC

tudorl228

D390 AIC

#1 Mesaj de tudorl228 »

transport marfa in tari din UE,(nu din Romania in UE) alimentez masina cu motorina,factura e fara TVA pt ca am dat cod valid TVA din RO. Camionul nu se intoarce in Romania decat 1 luna pe an.Transportul e pt o firma din Austria cu cod valid TVA. Motorina e considerata AIC? La fel si piesele si reparatiile pe care le fac in tari din UE, avand in vedere ca atat motorina cat si restul nu se folosesc in Romania. Nu pot sa fac dovada ca piesele au ajuns in Romania

tomac

Re: D390 AIC

#2 Mesaj de tomac »

Cumpărarea de motorina este considerată AIC în acest caz. Piesele și reparațiile în funcție de cum vă facturează. Dacă vi se emite factură cu piese și manoperă, eu zic să o treceți pe 611 integral și să nu considerați că ați cumpărat piese și manoperă.
Dovada livrării bunurilor se cere la LIC nu la AIC.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Dar de ce ai facturat cu TVA?

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Este corecta emiterea facturii cu TVA catre firma din Bulgaria.
De ce?
Pentru ca "bulgarul' a venit in Romania si a solicitat factura pentru cumparaturile efectuate in Romania. Se considera o livrare locala si nu intracomunitara.
In contabilitate se va inregistra ca o livrare catre o persoana particulara care a solicitat emiterea facturii pentru o cumparare oarecare. Adica nu se declara nici in VIES si nici in semestriala cu livrarile de pe teritoriul national.
Ce trebuia facturii ca sa fie recunoscuta ca livrare intracomunitara?
Contract
Factura de transport/CMR din care sa reiasa modalitatea in care marfurile au fost expediate la propriu in tara vecina.
Daca bularul avea contract de livrare si venea special sa ridice marfurile din Romania era altceva.
N-a fost sa fie.
Am mai luat si noi un TVA de la ei, ca ei ne-au luat turisitii.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

petcui671

#7 Mesaj de petcui671 »

Am si eu o dilema. Am primit o factura de motorina din Belgia. Practic este o refacturare a unui bon de motorina. Factura este cu TVA.
Intrebare: trebuie sa declar in 390 sau nu?
Daca mi-ati putea da un raspuns cat de urgent, ca am 5 facturi de la acest furnizor, toate cu TVA si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc mult.
irina

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

daca are tva nu se trece in 390

lazarh

#9 Mesaj de lazarh »

Am primit o factura cu tva de la o firma germana pentru inregistrare domeniu ( prestare de serviciu).
Firma sustine ca nu are cod TVA in EU. Am verificat in programul VIES si codul este valid.
Trebuie sa inregistrez in declaratia 390 ?

Scrie răspuns