returnare obiecte inventar pentru vanzare

mantogp957

returnare obiecte inventar pentru vanzare

#1 Mesaj de mantogp957 »

Am avut un restaurant pe care l-am inchis si ca la orice restaurant au fost multe materiale inregistrate ca obiecte de inventar. La incheiere s-a facut inventar si s-au restituit societatii (normal ca erau tot aici dar in gestiunea fiecarui salariat) si intrebarea mea este cum pot face in saga inregistrarea returnarii pentru ca apoi sa le pot vinde la alta societate pe fiecare tip in parte? Fac mentiunea ca lucrez cu stocuri (S) si sunt evidentiate pe fiecare salariat in listele de inventar.

eugen01

Re: returnare obiecte inventar pentru vanzare

#2 Mesaj de eugen01 »

1.Inregistrare.
Operatii>AlteOperatiicuStocuri>OperatiiSpeciale.(ManualSaga>Contents>Operatiicu stocuri>OperatiiSpeciale).Transfer/schimbare codarticol 607 si 371.Atentie !dupa inchiderea de luna trebuie sa mergem in Articole contabile sa stergem NC emise de program pentru operatiile speciale.
2.Vanzare.Cont 7588 sau 708.

(simple pareri/sugestii)

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Nu faceți nicio returnare. Obiectele de inventar s-au trecut pe costuri la darea în folosință. Dacă le vindeți, le contabilizați prin 7583.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

mantogp957 scrie: s-a facut inventar si s-au restituit societatii (normal ca erau tot aici dar in gestiunea fiecarui salariat) si intrebarea mea este cum pot face in saga inregistrarea returnarii pentru ca apoi sa le pot vinde la alta societate
Am presupus ca din moment ce exista PV, ar trebui facuta si o evidentiere .."de luare in primire".De aceea am propus varianta cu Operatii speciale.Din moment ce este eronata imi cer scuze pentru inducere in eroare. :oops:

mantogp957

#5 Mesaj de mantogp957 »

Multumesc pentru raspuns, am facut operatia cu 7583, le mut de pe o societate pe alta (modelul romanesc de afaceri, dintr-un buzunar in altul,srl, ii, etc...). Eugen01, nu trebuie sa te scuzi, cunostintele in materie si inteligenta ta sunt usor de remarcat asa ca... nu trebuie, Cristi Toma este "seful" si prietenul nostru al tuturor si are si niste bagaje facute cum putini au. Toate cele bune!

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

mantogp957 scrie:are si niste bagaje facute cum putini au
Cand e vorba de cunostintele anumitor forumisti, nu stiu de ce am in minte imaginea, vapoarelor Maersk Imagine
Eu le multumesc pentru faptul ca isi fac timp sa lamureasca multe din subtilitatile contabilitatii, si pentru condescenta aratata (cel putin in cazul meu!!) in fata raspunsurilor pripite (nefundamentate si nedocumentate).

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

Am gasit si explicatia.Sunt mai multe topicuri pe aceasta tema, pe scurt evidenta OI date in folosinta se tine extrabilantier.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ntar#p7080

Scrie răspuns