soc. neplatitoare de TVA a emis fact.cu tva

stanculescuc

soc. neplatitoare de TVA a emis fact.cu tva

#1 Mesaj de stanculescuc »

Un srl infiintat in luna iulie,neplatitor de tva, a emis din nestiinta o factura cu tva. Obligatia patronului este de a plati acest tva,termen fiind 25.10.2010 Corect? Inregistrarea contabila este :
411 %
704
4427
si plata 4427 = 5121

bogeanua

Re: soc. neplatitoare de TVA a emis fact.cu tva

#2 Mesaj de bogeanua »

Corect este sa luati legatura cu clientul sa va inapoieze originalul facturii si sa o refaceti fara TVA.
Sau mai faceti o factura storno cu aceleasi valori dupa care intocmiti factura corect.

negrup

Re: soc. neplatitoare de TVA a emis fact.cu tva

#3 Mesaj de negrup »

Buna ziua,
Am aceeasi problema in esenta: o societate neplatitoare de TVA a emis factura de servicii cu TVA si clientul care a platit facturile nu vrea sa accepte factura stornata si reemisa.

Acum mai amplu: firma a fost inregistrata la sfarsitul lui aprilie 2011, atunci cand s-a schimbat modalitatea de inregistrare pentru TVA la Registrul Comertului. Cele cateva zile diferenta dintre completarea cererii de inregistrare si prelucrarea ei, a insemnat ca societatii i s-a confirmat ca este platitoare de TVA, dar de fapt a fost inregistrata ca neplatitoare de TVA.
Firma crezand ca este platitoare de TVA, a emis cateva facturi cu TVA si a depus si declaratia 300, platind si decont.
Intre timp s-a clarificat confuzia, si firma a fost inregistrata ca platitoare de TVA.

Problema care a ramas este cu acele facturi cu tva emise unui singur client. Clientul fiind des auditat de o firma din afara, nu vrea sa accepte facturi stornate si reemise.

Exista si alta solutie in afara stornarii facturilor?

Pentru orice comentariu, sugestie as fi extrem de recunoscatoare, eu nu am inca multa experienta si nu stiu cum as putea proceda.

Va multumesc.

Scrie răspuns