limbaj de programare

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
solovastru

limbaj de programare

#1 Mesaj de solovastru »

as vrea sa stiu si eu (daca se poate binenteles) ce limbaj de programare s-a folosit in creearea aplicatiilor Saga. ? mersi

fagarasa176

Re: limbaj de programare

#2 Mesaj de fagarasa176 »

tomac scrie:Saga e făcut în Visual Foxpro 9.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

solovastru

#3 Mesaj de solovastru »

De aceea intreb ca am citit nu de mult un articol.

FoxPro are zilele numărate .................
http://www.marketwatch.ro/articol/6981/ ... _numarate/

Limbajul de programare FoxPro a fost inventat pe la mijlocul anilor ’80. Creat pentru calculatoarele care foloseau sistemul de operare MS-DOS, era pe atunci limbajul care oferea accesul cel mai rapid la date. În 1992, compania care deţinea acest produs, Fox Software, a fost cumpărată de Microsoft. Microsoft mai asigură suport pentru FoxPro până în 2015.

E posibil sa se modifice in viitor limbajul de programare a progamelor SAGA ?
Asta asa ca o precautie (sunt foarte multumit de el) insa ar fi total neplacut sa aflam brusc ca ramanem fara acest program extraordinar pentru noi contabilii...

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

Eu nu prea cred in studiile de piatza....de obicei sunt comandate de catre companiile concurente :wink:
"FoxPro are zilele numărate" asta nu inseamna ca limbajul de programare nu o sa mai fie folosit deloc.
Cat depre schimbarea limbajului de programare e greu de spus ceva, acest lucru implica o munca titanica din punctul meu de vedere.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Din cate stiu, dar din pacate nu sunt informatician, sunt diferente destul de mari intre Fox Pro (ce am invatat si eu cu ceva ani in urma, folosit pentru baze de date si care ruleaza sub DOS) si Visual Fox Pro (care este mai rapid si ruleaza sub windows).
Mai multe poti citi aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_FoxPro

solovastru

#6 Mesaj de solovastru »

stiu la ce va referiti, dar am inteles ca suportul pentru foxpro din partea microsoft (avand aplicabilitate pe xp, vista, win7, etc) va fi pana prin 2015. De acolo ma gandeam ca s-ar putea schimba lucrurile si nu vor mai crea suporturi pentru sistemele de operare din 2015 incolo, iar utilizatorii foxpro (extrem de multi romani am inteles, si din pacate cam singurii, dar si ultimii ....) vor trebui sa se reorienteze spre alte limbaje de programare. Ceea ce ar fi o munca sinucigasa pentru multi. Teama mea era sa nu se aplice si aspura acestor programe (sincer, decat sa incep sa folosesc alte softuri de contabilitate, mai bine ma reorientez spre alte domenii)

fagarasa176

#7 Mesaj de fagarasa176 »

solovastru scrie: nu vor mai crea suporturi pentru sistemele de operare din 2015 incolo
Presupun ca momentan exista suport pentru ultimul Windows aparut, Windows 7, pana in 2015 probabil va mai aparea 1 max 2 versiuni de Windows...
Eu inca folosesc Windows XP si sunt multumit de el deci o sa'l folosesc in continuare.....asa ca pana in 2050 exista suport pentru mine :lol:

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Nu contează până când se asigură suport de către Microsoft.
Planuri de viitor însă, există.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fagarasa176

#9 Mesaj de fagarasa176 »

tomac scrie:Planuri de viitor însă, există.
Ce misteriosi suntem :lol:
Nu ne spui si noua nimic?

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Păi, v-am spus. Există. :mrgreen:
Dar nu vreau să detaliez, pentru că nici eu nu cunosc destule. Am spus ceea ce știu.Că există astfel de planuri.

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

Bun asa...bun si'un deget daca nu toata mana :mrgreen: pentru moment

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

numai sa nu ne treceti pe mySQL sa configuram o gramada de chestii si abia sa mearga programul doar pt "siguranta" .
Mai am la lucru un program tampit care a costat 100000$ ca sa lucram "mai bine" in retea cu altii colegi din tara, si stau contabilii ca valideze un amarat de NIR cate 15 minute. :x
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#13 Mesaj de paturcai »

Viitorul apartine programelor "open-source" si cred ca intr-acolo se va orienta si SAGA.
Exemplu: ORACLE permite dezvoltatorilor (programatorilor) instalarea gratis dar utilizatorul .... plateste.
HerganieC miza este foarte mare: Pe de o parte SAGA are in spate oameni care traiesc din aceste abonamente iar noi care le folosim programul ne castigam painea. Atunci cu cat costurile sunt mici, pretul programului ramane pe loc si se mareste numarul de clienti.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

danilevicis

#14 Mesaj de danilevicis »

Ca tot a pomenit PatrucaI de ORACLE, a sunat un reprezentat la noi la firma. Dar eu am zis mandra ca folosesc SAGA. Intreba domnul ala daca am rapoarte complete, si am zis ca nu lipseste nici un raport din cele ce am nevoie.
Acu stau si ma gandesc, poate am facut un rau ca am zis ca folosesc SAGA, ca astia cand vad ca au concurenta, sunt in stare sa puna bete in roate. Stiu din experienta firmei, ca daca esti bun pe piata, se gasesc tot felul de indivizi sa scorneasca tot felul de mizerii. In fine....
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

tomac

#15 Mesaj de tomac »

Oracle dezvoltă baze de date și suport pentru acestea, nu softuri specifice. Există mai multe motoare de baze de date: mySql, Firebird, Oracle, Microsoft SQL Server, etc.
Herganiec - poate nu știi, dar Microsoft SQL Server poate fi distribuit gratuit de către dezvoltatori, pentru că altfel nu rulează baza de date. Nu e neapărată nevoie de mySQL.

Scrie răspuns