plata banca din casierie
plata banca din casierie
Salut! Am platit din casa abonamentul la saga intr-un cont al bancii volsbank,banca la care soc. platitoare nu are cont, interbare:mai trebuie sa invart suma abonamentului prin 581 sau fac direct 628-5311? Si inca o treaba este vreo problema daca atunci cand se fac plati cu materiale nestocabile, etc banii dati delegatilor nu sunt inreg. in 542 ci la intoarcere se inreg. la casa direct pe platile aferente conf. doc. justificatoare?
- fagarasa176
Re: plata banca din casierie
1. Faci plata prin casa pe baza doc de depunere la banca respectiva 401.xxxxx=5311 (stingerea facturii saga)
Nu ai cum sa faci 628=5311 deoarece ai factura iar in momentul introducerii facturii rezulta 628=401.xxxxx
2. sorry dar nu am inteles care este intrebarea
Nu ai cum sa faci 628=5311 deoarece ai factura iar in momentul introducerii facturii rezulta 628=401.xxxxx
2. sorry dar nu am inteles care este intrebarea

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
1.Folosirea lui 581 implica transfer de la / intr-un cont de banca unde societatea are conturi.
2.Er...nu mai insir baza legala pentru inregistrarea tuturor operatiunilor contabile.Daca e vorba de o zi doua, mai inchidem si noi ochii (sa mai scapam de hartzogaraie). Dar in cazul unui control cum justificam lipsa numerarului din casierie??Sau daca avem mai multi delegati cum putem urmari sumele? Eu zic ca e si necesar sa plimbam prin 542, nu numai obligatoriu.
2.Er...nu mai insir baza legala pentru inregistrarea tuturor operatiunilor contabile.Daca e vorba de o zi doua, mai inchidem si noi ochii (sa mai scapam de hartzogaraie). Dar in cazul unui control cum justificam lipsa numerarului din casierie??Sau daca avem mai multi delegati cum putem urmari sumele? Eu zic ca e si necesar sa plimbam prin 542, nu numai obligatoriu.
Nu am inca factura de la saga, azi am platit abonamentul, nici macar proforma ca sa o inregistrez la facturi nesosite, eu ma refeream sa o las in 628 pana vine factura.Legat de 542 sunt singurul ang. care suteaza si boxeaza se cumpara cu valori mici si bani scosi din casa nu lipsesc mult, platile inregistrandu-se zilnic.
- fagarasa176
Atunci duci plata in 409 iar cand primesti factura o stingi din 409badalaum scrie:Nu am inca factura de la saga, azi am platit abonamentul,
proforma nu se inreg in contabilitatebadalaum scrie: nici macar proforma ca sa o inregistrez la facturi nesosite
1.Aprob pozitiv observatiile lui f 176.
2.mdeh..(referitor la 542)...

2.mdeh..(referitor la 542)...

Va multumesc!
merge sa inregistrezi si direct din casa platile facturilor si sa nu mai treci prin 542 daca oricum sunteti singurul care gestionati banii.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- fagarasa176
Eu zica ca nu prea e corect.....nu vine "domnu furnizoru" la tine cu marfa ca sa'l platesti prin casa.herganiec scrie:merge sa inregistrezi si direct din casa platile facturilor si sa nu mai treci prin 542 daca oricum sunteti singurul care gestionati banii.
O persoana este delegata sa ia de la "domnu furnizoru" marfa...decii banii cu care plateste sunt dati avans

Parerea mea

PS: o explicatie mai "babească"

de ex. la o firmă plătesc abonamentul de telefon Orange, Romtelecom etc (sau altele) direct la ghişeu la ei.
Mi se dă banii din casierie (sau trimit casierul sa plătească), după ce a plătit, se înregistrează chitanta in registru de casa si soldul e ok.
La ce sa mai trec prin 542 pt o ora cat el sau eu merg sa platesc si aduc chitanta? (cred ca va complicati)
Da, sunt cazuri cand merg in delegatie sau pt alte deconturi pe mai multe zile, acolo sunt de acord. dar pt chestii simple nu are rost sa te complici prin 542. Parerea mea.
Mi se dă banii din casierie (sau trimit casierul sa plătească), după ce a plătit, se înregistrează chitanta in registru de casa si soldul e ok.
La ce sa mai trec prin 542 pt o ora cat el sau eu merg sa platesc si aduc chitanta? (cred ca va complicati)
Da, sunt cazuri cand merg in delegatie sau pt alte deconturi pe mai multe zile, acolo sunt de acord. dar pt chestii simple nu are rost sa te complici prin 542. Parerea mea.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- fagarasa176
In situatia ta , da corect...dar daca citesti cu atentie la colegu badalaum era vb de
badalaum scrie: banii dati delegatilor
daca in ora aia vine controlul nu poti justifica lipsa banilor 

in ora aia nu e nimeni la firma ca esti la coada sa platestiseptimiuv scrie:daca in ora aia vine controlul nu poti justifica lipsa banilor

asta e alta poveste ca nu e nimeni, dar nu la toate firmele merge principiu asta
precum am scris aici e atat de bine sa faci toate platile din 542, de neimaginat. nu tu registru de casa, fff tare
precum am scris aici e atat de bine sa faci toate platile din 542, de neimaginat. nu tu registru de casa, fff tare