PRODUCTIE PANIFICATIE INREGISTRARE IN PROGRAM

micleaa401

PRODUCTIE PANIFICATIE INREGISTRARE IN PROGRAM

#1 Mesaj de micleaa401 »

AM 2 GESTIUNI CV+GV SI 2 PUNCTE DE LUCRU

1. UN PUNCT DE LUCRU IN CARE PRIMESC MATERIA PRIMA , O DAU IN CONSUM SI REZULTA PRODUSUL FINIT.
2. AL DOILEA PUNCT DE LUCRU IN CARE AM VANZARE CU AMANUNTUL CU PRODUSE DE BACANIE SI VAND SI PAINE PE CARE EU O FABRIC LA PRIMUL PUNCT DE LUCRU.

CE NU STIU EU ESTE CARE SUNT PASII PE CARE TREBUIE SA-I UEMRZ PENTRU A AJUNGE LA FINALUL FERICIT SI SA VAND PRODUSUL FINIT

EU CRED CA PASII SUNT URMATORII...

1. SELECTEZ DIN CONFIGURARE SOCIETATI
- EVALUARE MARFURI LA PRET DE VANZARE PE GESTIUNI DISTINCTE

2.FISIERE

- a) GESTIUNI ( AICI ITI CREEZI GESTIUNILE PE CARE LE STABILESTI TU)
- b) ARTICOLE 1. LA MATERII PRIME - denumesti produsul (faina) - LA TIP - MATERII PRIME
2. LA PRODUSE FINITE - denumesti produsul finit (paine) LA TIP - PRODUS FINIT
3. LA MATERII AUXILIARE - denumesti produsul (punigi pentru ambalat) MATERIALE AUXILIARE
- c) RETETAR - DENUMESTI ARTICOLUL ( faina) - la TIP - MATERIE PRIMA din gestiunea creata in GESTIUNI

3.OPERATII

a) INTRARI - FACTURI DE MATERII PRIME LA TIP - MATERII PRIME in gestiunea creata in FISIERE GESTIUNI
- FACTURI DE MARFA LA TIP - NEDEFINIT

b) PRODUCTIE (aici introduc din bonul de consum)
ECRAN 1 SELECTEZI GESTIUNEA
ECRAN 2 DENUMESTI PRODUSUL FINIT ( paine 260G) SI PRETUL PRESTABILIT
ECRAN 3 DENUMESTI GESTIUNEA - LA DENUMIRE (paine 260G) APAR INGREDIENTELE PENTRU PRODUSUL FINIT SELECTAT DIN RETETAR

ACUM TOATE BUNE SI FRUMOASE DAR...

DUPA TOATE ACESTE OPERATII CAND VALIDEZ PROGRAMUL IMI DESCARCA MATERIILE PRIME DIN CARE AU REIESIT PRODUSELE FINITE

intrebare ACUM CE OPERATIE URMEAZA SA FAC PENTRU A DA SPRE VANZARE LA POARTA MAGAZINULUI PAINEA SI A TRANSFERA PRODUSELE FINITE LA AL DOILEA PUNCT DE LUCRU PENTRU A LE DA SPRE VANZARE

popm408

Re: PRODUCTIE PANIFICATIE INREGISTRARE IN PROGRAM

#2 Mesaj de popm408 »

din ecranul de transferuri , se da transfer din gestiunea de produse finite in gestiunea de marfa ( pct de lucru 2) si se intocmeste aviz si nir

eugen01

Re: PRODUCTIE PANIFICATIE INREGISTRARE IN PROGRAM

#3 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=13535

1.Pentru a fi de ajutor si altor forumisti ce mai au nevoie de informatii, este util sa continuam topicul inceput.
2.Asa zisa netiquette ne recomanda sa nu scriem cu litere mari.E ca si cum am tipa.
(Nu luati cele de mai sus ca pe o dojana)
Si acum:
1.Da.Bifam gestiuni distincte.Si pentru ca avem si GV bifam si "Cu gestiuni distincte".
2.In Fisiere Gestiuni definim Gestiunile asfel:
Produse Finite (1) - CV
Materii Prime (2) - CV
Diverse (3)- CV (aici putem baga diverse bunuri ce nu sunt neaparat necesare productiei)
Magazin Poarta 01 - cu analiticele aferente(371.01 etc...TVA24%)
Magazin_02 - cu analiticele aferente (371.02 etc...TVA24%)
3.Pentru ca avem gestiuni cantitativ valorice trebuie sa definim articolele astfel:
Paine alba 250 g - 10000
Paine Neagra 500 g - 10001
Baclava - 10002
Cifra 1 din fata imi spune ca apartin gestiuniiProduseFinite (1);selectam tip produs cantitate.
Pentru Gestiunea(2)Materii Prime:
20000 - Faina calitatea I-a
20001 - Faina calitatea II-a
20002 - Zahar
20003 - Punga
samd
Punga am putea sa o bagam si in Gestiunea (3) cu cod 30000.
Avand definite materiile prime putem sa definim retete pentru produsele finite.
Pentru eventualitatea ca vom lucra cu stocuri, si pentru a ne folosi si de facilitatile oferite de ecranul Comenzi mai definim in tabela clienti un 4111.99999-Stocuri Proprii.
3.Mod de lucru:
-Deschidem in ecranul Comenzi Comanda pentru client.Completam cantitatile de produse finite.Daca avem retete, programul le va completa automat in ecranul de jos.(In prealabil am avut receptii de materii prime de la furnizori)
-Am primit confirmare (o hartzoaga acolo) ca s-a executat comanda.Mergem in ecranul Productie, in stanga completam data gestiune ProduseFinite(1).Salvam.In ecranul din dreapta sus completam datele cerute.Completam nr.Comanda.In momentul salvarii Saga ne intreaba daca vrem sa setam pretul la costul materiilor prime.De asemenea ne intreaba daca descarcam materiile prime (aici sa fim atenti pentru ca daca dam Yes si mai facem si Bon De consum ne vom trezi ca am scazut de doua ori).
4.Avand pe stoc produse finite putem trece la vanzarea lor astfel:
-Catre persoane juridice direct din ecranul Iesiri, prin selectare gestiune Produse Finite (1) , tip articol si Numele Articolului contul 701 mai mult ca sigur il va alege Saga
-Pentru a vinde prin magazinele Global Valorice trebuie sa efectuam un transfer, iar pentru ca avem Saga (conta +stocuri) ne folosim de facilitatile ecranului Transferuri
Vanzarile din Magazine (GV) le facem prin ecranul Iesiri avand grija sa selectam tip nedefinit si sa completam de manuta numele articolului vandut iar la cont alegem gestiunea (magazinul din care facem vanzarea) selectand analiticul respectiv adica 707.01 sau 707.02 dupa caz.Pentru mai multe amanunte despre vanzarea cu amanuntul mergem in ManualSaga>IntrebariFrecvente>Iesiri.
Notele de decarcare a materiilor prime le face Saga la Inchidere de luna.
Mai putem sa deschidem o Societate intitulata Proba srl sau Ciorna srl unde putem face diverse simulari.
ufff.....mi-a scapat ceva ???

Scrie răspuns