Deducere:68. Veniturile din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relaţii contractuale de muncă, precum şi orice sume de natură salarială primite în baza unor legi speciale, indiferent de perioada la care se referă, şi care sunt realizate din:
a) sume primite pentru munca prestată ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă, precum şi pe baza actului de numire:
- salariile de bază;
....
- valoarea nominală a tichetelor de masă, tichetelor de creșă, tichetelor de vacanță, acordate potrivit legii;
Cu ce ai privat oamenii? De ce nu este bun calculul facut de Saga?Art. 56
88. Deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală se acordă pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază, în limita venitului realizat.
Deducerea personală este stabilită în funcţie de venitul brut lunar din salarii realizat la funcţia de bază de către contribuabil şi numărul de persoane aflate în întreţinerea acestuia.
Daca citesti Codul Fiscal valabil pentru 2011 (http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Co ... e_2011.htm) vei gasii doar urmatorul text:Art. IV. - La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta:
...
b) se abroga prevederile privind scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii stabilite potrivit art. 8 din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 260 din 13 iulie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare. Prevederile privind scutirea de la plata contributiilor sociale obligatorii stabilite potrivit art. 8 din Legea nr. 142/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, raman in vigoare.
Nici unde nu apare in text "tichetele de masa", iar hrana acordata de angajator nu inseamna tichete de masa.Nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile nici veniturile de natura celor prevazute mai sus, realizate de persoane fizice, daca aceste venituri sunt primite in baza unor legi speciale si finantate din buget; Norme metodologice
a1) *** Abrogat;
a2) *** Abrogat;
b) drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare;
Daca exista auditor sau finantist care ti-a dat in scris oficial punctul lor de vedere bazat pe acte normative, sunt si eu curios de ce scriu in ele, astfel daca detii asa ceva ti-as da o adresa de mail unde te-as ruga sa-mi trimiti.romand435 scrie: Majoritatea persoanelor (auditori, finantisti, contabili) pe care am intrebat, toti mi-au dat acelasi raspuns: ca nu influenteaza deducerea personala.
1.Nu stiu de unde ati citat paragraful respectiv.In orice caz, este "combatut" (ca sa zic asa) de art.1 alin.3 din CF;romand435 scrie:Aspecte fiscale din codul fiscal si norme: Impozitul pe venit:
Veniturile angajatilor din tichetele de masa si drepturile de hrana acordate de angajatori, in conformitate cu legislatia in vigoare, nu sunt considerate venituri salariale, potrivit art 55, alin (4) lit b din Codul Fiscal.