rog frumos sa ma ajute cineva cu un sfat : nu stiu cum trebuie sa fac in situatia in care am o diferenta intre stoc si soldul din fisa 371; parca imi aduc aminte ca pe vremuri aveam prosibilitate sa fac asta din ecranul de "reglari la stocuri"; trebuie sa diminuez o descarcare, de fapt un retur la furnizor, dar numai in evidenta stocului nu si in fisa contului; deci operatiunea nu trebuie sa-mi genereze articol contabil ci doar diminuare in gestiunea respectiva; in fereastra de reglari stocuri nu pot actiona, deoarece coloana valoare este inactiva; pot inregistra doar data, articolul, codul acestuia, dar la valoare preia automat 0 si nu ma lasa sa trec nici o suma..
er...stergeti nota contabila facuta de Saga.Operatiunea se va reflecta numai in fisa articolului, si deci reglam numai cantitativ.De asemenea facem si o verificare cu ajutorul lui Saga in Administrare>IntretinereBD>Verificare date, click-aind, pe rand etichetele din fereastra.
Eu cred ca inseamna un mod de-a ajuta pe( unul=altul) cand nu primesc nici -un raspuns -cand vrea ca sa indulceasca raspunsurile unora care ii inteapa pe acei nestiutori-cand nu e sigur daca e bine desi moto-ul lui E.pe intelesul tuturor si mai cred ca Eugen merita nu unul ci mai mai multe abonamente gratis si nu -numai el chiar multi altii (poate fi si un tras din tigara)
nu se poate regla in operatii speciale, pt ca pe langa articolul contabil pe care sa zicem l-as sterge, imi solicita si cantitate, iar la mine cantitatea din respectivul produs este corecta; cantitatea este corecta, soldul contului 371 este corect, am doar diferenta intre soldul lui 371 si partea valorica a situatiei stocuri. Problema provine de la un retur care a fost operat ulterior unei vanzari, desi cronologic el era anterior, iar programul a facut corect descarcarea(fifo), dar mi-a ramas aceasta diferenta pe care n-am observat-o la momentul respectiv ( pina la octombrie nu avusesem diferente intre cele doua valori) . Eu nu vreau sa devalidez lunile, pentru ca mi-e teama sa nu fac si alta nazbatie, fiind extrem de multe operatiuni, insa voiam sa fac reglare in decembrie doar valoric la evidenta stoc; totusi de ce nu mai functioneaza acea fereastra de la reglari stocuri ? stiu ca inainte se putea face aceasta corectie asa ( la intretinere - am rulat verificare date, si nu-mi apar erori) .
ok....hai sa o luam ca la piramide...
mai mult ca sigur stornarea facuta de Saga a fost facuta la un alt pret (nu e vina programului, eu nu am lucrat cronologic).In orice caz identificam eroarea.
-Ori stornam...stornarea..si o facem corect.
-ori in Articole contabile facem o NC 607 = 371 pentru minus suma. (Copiuta dupa Paturcai)