conventie civila

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
merkera

conventie civila

#1 Mesaj de merkera »

Reprezint o organizatie cu activitate de formare profesionala si in luna ianuarie am avut conventie civila pentru examinatori, activitate profesionala ocazionala, consider ca nu trebuie sa platesc somaj si CAS pentru examinator ci doar impozit , deci nu trebuie sa trec in decl 112 doarece nu ma incadrez la codul 29 din declaratie. Conform oug 117/2010 a fost abrogat art.78 alin 1 lit e - venit din alte surse, dar totusi in declaratia 100 actualizata in 07.02.2011 mai exista cod 690 venit din alte surse.
Ma poate ajuta cineva unde sa declar impozitul aferent conventiei civile din aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!

tomac

Re: conventie civila

#2 Mesaj de tomac »

Acum am observat că se poate declara doar impozitul pe convenții civile. Ștergeți persoanele pentru care nu aveți obligația înscrierii lor în D112. Cele ce sunt la secțiunea C. Vă va lăsa să validați.

Update: pentru cei ce nu se rețin contribuții, obligația legată de impozit se declară în D100 nu în D112.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

oteleaalexa

#3 Mesaj de oteleaalexa »

rugaminte pt merkera

sunt nevoita sa tin contabilitatea la o asociatie de formare profesionala dar nu stiu nimic despre contabilitatea ong-urilor.
Au fost draguti cei din acest forum si m-au ajutat cand am stiut ce sa intreb :oops:
Rugamintea este daca ma puteti ajuta cu o monografie sau poate acceptati sa va intreb punctual printr-un email.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Eu vă pot ajuta numai cu planul de conturi specific și cu normele de la acesta. Mai exact cu OMFP 1696/2007.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

oteleaalexa

#5 Mesaj de oteleaalexa »

multumesc mult tomac,

am OMFP 1696/2007 si planul de conturi (fara norme), am citit legislatie pana ... n-am mai inteles nimc :oops:

Mi-a raspuns paturcai
"Da, veniturile descrise in postul lui PopaG96 sunt considerate activitati economice (citat HerganieC) numai in situatia in care ele nu au fost aprobate de Ministerul Invatamantului"
si as fi vrut sa intreb punctual :
-exista o autorizatie (emisa de itm) pe care scrie ministerul muncii si ministerul educatiei ... e suficient acest lucru ca sa pot considera societatea avizata si deci fara activitate economica ?
-cursurile de formare profesionala reprezinta activitatea de baza si nu exista alte venituri, se taie factura, chitanta si inregistrarea se face 5311 = 704 cu x lei. E corect ?

Nu s-a depus niciodata D101 iar singurul bilant a fost depus acum 2 sau 3 ani...
si mai sunt multe aspecte care nu-mi sunt clare insa le iau pe rand.

Scrie răspuns