cesiune leasing...amortizare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
constantinm105

cesiune leasing...amortizare

#1 Mesaj de constantinm105 »

Buna
Am incheiat un contract de cesiune leasing(predare) dar in urma cu 8 luni am avut o perioada de 3 luni in care nu am platit rata de capital si val. rez.(perioada de gratie) ,dar la inchidere de luna am inregistrat amortizarea aferenta si pentru cele 3 luni.
Acum la cesiune in ecranul Imobilizari apar cu 16 luni ramase de amortizat,iar conform contractului incheiat trebuie sa mai am 19 luni.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie...
Multumesc anticipat

paturcai

Re: cesiune leasing...amortizare

#2 Mesaj de paturcai »

Modifcati in ecranul imobilizari si aduceti situatia reala la "zi".
Modificati valori si numar de luni.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

constantinm105

#3 Mesaj de constantinm105 »

Daca in momentul incheierii contractului de cesiune aveam inregistrate 3 facturi de la firma de leasing pe care le -a preluat actualul utilizator ,cum fac sa le scad...astept sa primesc de la firma de leasing acele facturi cu minus...si pana atunci???...ma gandesc la cheltuielile aferente fiecarei facturi care in mod normal ar fi fost deductibile si nu stiu cum sa fac la inchidere de luna cu ele...
Mii de multumiri pentru ajutor

constantinm105

#5 Mesaj de constantinm105 »

...nu m-am lamurit prea bine...deci eu am urmatoarea situatie:
la data incheierii contractului de cesiune acesta imi preia si datoria de 759,94 euro(inclusiv tva)conform contractului.1.Inmultesc aceasta suma cu ,cursul euro de la data la care am incheiat eu contractul de leasing(iunie 2008)?...2.si ce inregistrari trebuie sa fac pentru a putea scadea datoria reflectata in facturile emise catre mine pana la incheierea contractului de cesiune...sau trebuie sa mai astept si imi vor trimite cei de la leasing facturile pe minus...
PS 3.ma tot gandesc si la cheltuielile trecute pe acele facturi,vreau sa inchei lunile ian. si febr. si imi apar ca deductibile,iar eu nu am facut efectiv acele cheltuieli...,trebuie sa le trec la nedeductibile ....

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

Premise:
1.1. http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... NE+LEASING
1.2. Compensare
a) http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... Compensare
b) http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... Compensare
c)ManualSaga>Index>Compensari...>Display.
Concluzii:
2.1. Facturile cu minus, in cazul contractelor de leasing, se emit/primesc, doar in momentul transferului de proprietate catre beneficiar.Din moment ce societatea a cesionat contractul, nu mai este beneficiar, cesionarea facandu-se cu acordul societatii de leasing.
2.2. Cedentul emite o factura catre noul beneficiar al ctr.de leasing cu valoarea facturilor primite, pana la momentul cesiunii.Se colecteaza TVA-ul aferent.In cazul in care nu sunt platite trei facturi(admitem valoarea 759 eur, datorie anterioara cesiunii) si noul beneficiar e de acord sa preia aceasta plata, factura va avea valoarea ratelor, mai putin 759 eur."Plata" celor trei facturi se va face conform procedurii de compensare.
2.3. Dupa ce am emis factura de vanzare (renuntare contract leasing) vom trece la inregistrarile necesare iesirii din evidenta a imobilizarii respective (Ecran Imobilizari).

constantinm105

#7 Mesaj de constantinm105 »

Am primit cele 3 facturi de la leasing si le-am stornat exact cum le inregistrasem initial.1.E bine?...sau ce a fost in 665 la inregistrare trec in 765 la stornare?....
2.Dupa stornare imi ramane o datorie de 63.72 in contul 404 si eu nu mai datorez nimic....
3.In contul 167 apar cu 12676.85 lei si conform scadentarului atasat la contractul de cesiune ar trebui sa am 10917.75.Trebuie sa inregistrez in articole 167=765?....Mentionez ca am calculat dupa contractul de cesiune suma din 167 in euro si am inmultit-o cu cursul istoric,de la 01.06.2008 cand am luat masina.E bine?....
4.Am avut valoarea reziduala inclusa in rate ( Wolkswagen caddy autoutilitara-platitor de tva) si eu din mai 2009 pana la cesionare am inregistrat tva-ul aferent ca si deductibil.Am procedat bine?...parerile sunt impartite...si daca nu , as putea face acum inregistrarea 635=4426?...
PS Sunt cam insistenta dar sunteti singurii cu care pot comunica si vreau sa inchei bine acest contract .
O zi buna

Scrie răspuns