transfer marfa
transfer marfa
Buna seara Am doua gest gobal valorice de la pc1 transfer marfa pe aviz la pc 2 cum procedez la transfer Va multumesc
Re: transfer marfa
Î: Cum operez transferul din gestiunea depozit (evidenţiată cantitativ-valoric) în magazinul cu amănuntul.
R: Pentru aceasta trebuie să procedaţi astfel:
- vă creaţi un client şi un furnizor fictiv - Terţ transferuri căruia îi asociaţi contul 482, atât în tabelele de clienţi cât şi în cea de furnizori
- ieşirea din depozit o operaţi prin Ieşiri - introducând un aviz de ieşire pe clientul fictiv
- în intrări operaţi o intrare pe aviz de la furnizorul astfel creat. Atenţie la introducerea în tabelul de detalii, unde va trebui ca la introducerea intrărilor în astfel de situaţii să procedaţi similar operării unor facturi primite de la neplătitori de TVA aşa cum am arătat aici: Introducere facturi primite de la neplatitori de TVA
R: Pentru aceasta trebuie să procedaţi astfel:
- vă creaţi un client şi un furnizor fictiv - Terţ transferuri căruia îi asociaţi contul 482, atât în tabelele de clienţi cât şi în cea de furnizori
- ieşirea din depozit o operaţi prin Ieşiri - introducând un aviz de ieşire pe clientul fictiv
- în intrări operaţi o intrare pe aviz de la furnizorul astfel creat. Atenţie la introducerea în tabelul de detalii, unde va trebui ca la introducerea intrărilor în astfel de situaţii să procedaţi similar operării unor facturi primite de la neplătitori de TVA aşa cum am arătat aici: Introducere facturi primite de la neplatitori de TVA
Pentru BalazsiZ
Intrebarea era pentru doua gestiuni global-valorice, si nu unul CV si unul GV.
Intrebarea era pentru doua gestiuni global-valorice, si nu unul CV si unul GV.
Asa se face si pentru doua gestiuni global valorice, numai ca tipul articolului tre sa fie Nedefinit la ambele gestiuni.
Si cum faci cu adaosul comercial?
Cred ca cel mai corect ar fi crearea acelui furnizor fictiv, iar inregistrarea sa se faca la intrari, unde pe o pozitie se storneaza de pe gestiune A, si se trece pe cealalta pozitie la gestiunea B.
Cred ca cel mai corect ar fi crearea acelui furnizor fictiv, iar inregistrarea sa se faca la intrari, unde pe o pozitie se storneaza de pe gestiune A, si se trece pe cealalta pozitie la gestiunea B.
Am facut un transfer intre gest. produse finite si marfuri - prin "Operatii - Transferuri", dar imi apare nota contabila 371 = 482, dar nu apare nicaieri 345 pe credit si nici 482 nu se inchide. Nu trebuia sa apara 371 = 345, sau 371= 482 si 482=345?
Ai mers la "operatii" -> "inchidere luna" -> si ai validat "inregistrare operatii contabile aferente stocurilor"?
Daca nu atunci dupa ce ai validat o sa-ti apara 345=371.
Daca nu atunci dupa ce ai validat o sa-ti apara 345=371.
aaa, in regula, am inteles... multumesc
in cazul in care se transfera sute de articole as dori sa stiu daca este vreo posibilitate de a nu fi nevoit sa tastam de 2 ori aceleasi articole pentru avizele de intrare si de iesire....
nu se poate..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
In cazul unui transfer intre 2 gestiuni cantitativ valorice, cum fac sa-mi preia in nota contabila analiticele la 378 si 4428, am facut aviz de intrare - un rand pe plus, unul pe minus si nu face decat nota 371x=371y. ar fi mai bine sa fac direct din articole contabile tot grupul 371x = 371y, 378x = 378y, 4428x = 4428y?
Citeste aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... t=transfer
De altfel, prin articole contabile operezi la gestiune global-valoric.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... t=transfer
De altfel, prin articole contabile operezi la gestiune global-valoric.