CURS INSPECTOR RESURSE UMANE

moisc488

CURS INSPECTOR RESURSE UMANE

#1 Mesaj de moisc488 »

Ma poate ajuta cineva cu cateva lamuriri in privinta resurselor umane?
Am inteles ca fiecare firma va trebui sa aiba un inspector de resurse umane care sa semneze actele ce tin de angajati, adica contracte de munca, adeverinte de vechime etc.
Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic concret.Exista vreo lege cu privire la acestea?

fagarasa176

Re: CURS INSPECTOR RESURSE UMANE

#2 Mesaj de fagarasa176 »

In Cta CCINA organizeaza cursuri de formare
Din cate stiu momentan este un proiect de hotarare de guvern
(5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator, care detin calificare/specializare/perfectionare in domeniul resurselor umane si cunostinte de operare a calculatorului la nivel de utilizator.
(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care desfasoara atat activitatea de completare si transmitere a registrului, cat si activitatea de resurse umane.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

tudorachea

#3 Mesaj de tudorachea »

http://leader.org.ro/
Pt. voi cu reducere mare, la pachet cu cursul de operator introducere, validare si prelucrare date.
Gasiti pe site datele mele de contact, ca sa nu fac reclama aici.
Imi cer scuze daca am deranjat cumva, vreau doar sa ajut.

ghineae609

#4 Mesaj de ghineae609 »

Observ ca au aparut firme care organizeaza cursuri de inspector resurse umane.
Este de tot rasul...............cerintele ptr inscriere la curs: diploma care atesta ca ai terminat 12 clase, nu este obligatoriu bacalaureatul.
In ce tara traim?
Sa inteleg ca un economist cu 4 ani de facultate si 2 ani de master nu poate sa depuna revisal-ul ptr ca nu este inspector de resurse umane, in schimb o persoana cu 12 clase fara a avea bacalaureatul e muuult mai competent sa depuna acest revisal.

iosiff

#5 Mesaj de iosiff »

Daca se aproba acest proiect da, o persoana fara bacalaureat, dar cu diploma de resurse umane va fi mai competenta sa depuna revisalul decat un economist.

ghineae609

#6 Mesaj de ghineae609 »

O aberatie mai mare nici ca am mai vazut!!!!

iosiff

#7 Mesaj de iosiff »

Uiti in ce tara traim ?

ghineae609

#8 Mesaj de ghineae609 »

Nu uit doar am sperat in fiecare an ca se va schimba ceva si s-a schimbat dar nu in bine cum speram............. :(

tomac

#9 Mesaj de tomac »

@tudorachea
Am înțeles eu bine: cursul durează 6 luni?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ghineae609

#10 Mesaj de ghineae609 »

Eu am inteles ca dureaza doua sapatamani si ca ar costa 500. E drept ca e vorba de o alta firma care organizeaza in incinta ITM sau or fi chiar cei de la ITM organizatori...

ghineae609

#11 Mesaj de ghineae609 »

tudorachea, inteleg ca firma este in Oltenita. Cursul este on line?? Altfel nu vad cum am putea noi cei din Bucuresti....

tudorachea

#12 Mesaj de tudorachea »

Noi suntem autorizati sa organizam cursuri de calificare pt. ocupatiile inspector resurse umane si operator introducere, validare si prelucrare date. Cf. OG 129/2000 si normelor metodologice, in baza acestor autorizatii putem organiza si programe de initiere. Oferta pe care o lansez eu acum este: IRU+operator PC (ambele la nivel de initiere), la 700 de lei pachetul.
Pt. tomac: DA, cursurile de calificare (prezenta obligatorie) au 1080 de ore.
Din cate stiti, prezenta la cursurile autorizate este obligatorie, in Romania inca nu sunt recunoscute legale metodele de formare profesionala a adultilor neconventionale, nici macar cele de tipul e-learning. Insa eu nu "pun absente in catalog"... ma faceti sa ma expun aici... :wink:
Va trimitem suportul de curs si o foaie de test, trimiteti testul si primiti certificatele.
Acum fac inscrieri si actualizam suportul de curs la IRU. Probabil vom incepe derularea cam intr-o luna.
Nu pot sa prezint pe site totul inca... din pacate...
Dar va lansez oferta in avanpremiera pt. ca tin la voi. Nu vrea nici sa monopolizez forumul SAGA, asa ca pt. detalii, cei interesati scrieti-mi la [email protected] si raspund la toate intrebarile.

cozariucm

#13 Mesaj de cozariucm »

Eu am urmat aceste cursuri de inspector resurse umane recent care au tinut 3 saptamani si au fost organizate de ITM Suceava si care au costat 800 lei.

ferenta

#14 Mesaj de ferenta »

Totuși cum pot percepe asemenea taxe? :roll: Dar de fapt nu știu de ce mă mai mir!!!! :wink:
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

contrasa

#15 Mesaj de contrasa »

Eu am facut cursul de Inspector R.U. in 2005, am diploma de R.U., dar ITM-ul din Timisoara m-a sfatuit sa mai urmez niste cursuri de PERFECTIONARE, ca de...de atunci s-a schimbat legislatie si nu conteaza ca eu am lucrat de atunci incontinuu pe R.U..
Mi-au trimis si o oferta, dar in ea nu era specificat la ce curs urmeaza sa ma inscriu, cate ore dureaza, ce se preda, si ce diploma (certificat, atestat, etc) urmeza sa-mi dea...
Important a fost Contul (bolduit) si suma de 600 ron care trebuie sa o virez cel tarziu inainte cu o zi de inceperea cursului (care nu stiu cum il cheama).....
Eu insa astept controlul de la ITM...sa le prezint diploma...si sa-mi demonstreze ITM-ul cum ca nu-i valabila diploma eliberata de ei...avand in vedere ca am 2 salariati la firma si eu sunt angajata Inspector R.U.......
Culmea e ca firma care tine cursurile este din Bucuresti si este o firma privata si nu ITM-ul din Timisoara, care doar mi-a trimis faxul cu asa zisa <<oferta>>.....
Concluzia ramane sa o trageti d-voastra....

Scrie răspuns