Ajutor!!!

tatn481

Ajutor!!!

#1 Mesaj de tatn481 »

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: La 2 zile dupa ce am trimis REVISAL-ul, salariatul renunta la job si pleaca. Ce fac in acest caz, cand intocmesc si depun Revisal pentru incetare? Si cum inchei acest contract, conform caru-i articol din Codul Muncii?

neguraa420

Re: Ajutor!!!

#2 Mesaj de neguraa420 »

la incetarea contractului de munca poti depune revisalul in aceeasi zi cu data incetarii...

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Se depune in ultima zi lucratoare. Adica daca se desface cu data de maine (sau luni) atunci azi este obligatoriu sa il depui.

tatn481

#4 Mesaj de tatn481 »

Va multumesc pentru raspuns!
Trebuie sa adaug ceva, nu am fost destul de explicita.
Abia trimisesem Revisalul pentru angajare si dupa doua zile unul dintre salariati a plecat, asta e problema. E posibil sa inchei un contract doar dupa 2 zile de munca? Da, intr-adevar, in codul muncii scrie ca in perioada de proba se poate inceta un contract doar printr-o notificare dar se poate si dupa doar 2 zile de munca? Cu ce articol sa-i inchei contractul in acest caz?

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Poti sa desfaci chiar si din ziua urmatoare. Important este sa poti transmite in timp ReviSal-ul.
Poti sa desfaci cu art.55.b, doar ca ai nevoie de semnatura angajatului.

ursand689

#6 Mesaj de ursand689 »

Poti sa il inchiz cu o notificare cf art 31 alin 4 ind 1 "UITE SI UN MODEL"
Antet

Notificare

Nr. din

SC……………………………….. avand sediul in ……………………. nr…… , inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr…………………… reprezentata prin dna/dl. ………………………. in calitate de Administrator, formuleaza prezenta

NOTIFICARE

de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (4) indice (1), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. …… din data de …………..
a dnei/dlui …………………………… angajata/angajat al societatii noastre in functia de MUNCITOR NECALIFICAT.
Compartimentele financiar-contabilitate si resurse umane vor duce la indeplinire prezenta.

Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul Ilfov.

Data emiterii:…………………… Administrator,

L.S.

Am luat la cunostinta notificarea de incetare a contractului individual de munca:

tatn481

#7 Mesaj de tatn481 »

Va multumesc tare mult pentru raspunsuri!
Asadar oricare modalitate as alege-o e corect.
Va multumesc!

neguraa420

#8 Mesaj de neguraa420 »

am platit garantie pt o licitatie masa lemnoasa 8000 lei...daca se ia ceva la licitatie garantia achitata se scade din factura totala la sfarsit...daca nu iei nimic, iti inapoiaza toata suma...si daca ai licitat ceva mai putin si ai si luat si apoi te-ai razgandit pierzi banii...in situatia mea 1100...toata treaba cu garantia am inregistrat-o in 2678...dar nush cum sa procedez cu cei 1100 in ce cont trebuie inregistrati? 6588 ar fi bine?:D

stoicat

#9 Mesaj de stoicat »

Dupa Ordinul nr.3055/2009 ar merge ct.663

neguraa420

#10 Mesaj de neguraa420 »

multumesc!

ciuread

#11 Mesaj de ciuread »

Transmiteraa REVISAL -lui privind iesirea din unitate a angajatului se face la data incetarii CIM sau la data
luarii la cunostinta de evenimentul ce a determinat- in cond. legii incetarea CIM (HG 500 art.4 alin.2 lit. d. Deci ..... poate fi transmis si dupa nu neaparat inainte. Daca gresesc... scuze

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Dupa parerea ta, incetarea unui contract de munca se "ia la cunostinta" dupa incetarea contractului sau inainte?

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Am primit urmatorul raspuns din partea MMFPS:
Intrebare:
...as dorii sa aflu ca urmare a publicarii in MO al Ordinului 1918/2011, care este termenul pentru a transmite data incetarrii contractului?...
Raspuns:
Aplicatia REVISAL prevede obligatia de a inregistra data incetarii raporturilor de munca, fara a fi obligatorie precizarea datei consemnarii acesteia.
Drept urmare, incetarea contracutlui individual de munca se inregistreaza la data producerii acesteia, iar in situatia in care data incetarii unui raport de munca este in zilele de sambata sau duminica, respectiv in zile de sarbatoare legala, apreciem ca incetarea contractului individual de munca in registru se poate face in ziua lucratoare anterioara.
(oricum imi place ca nu folosesc textul "trebuie", ci "apreciem")

tomac

#14 Mesaj de tomac »

Ceea ce e un trebuie spus la modul politicos :mrgreen:
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

apetrem

#15 Mesaj de apetrem »

Traim in plin absurdistan!
Avem un ordin, elaborat, semnat si parafat de niste functionarii ai MMFPS.
Ii intrebi ce-au vrut sa spuna, si aceiasi functionarii, raspund ca si cum acum au vazut ordinul.
"Revisal prevede" ca si cum revisalul asta ar fi fost facut cel putin la parlamentul UE.
"Apreciem" si "se poate" poate zice orine altcineva in afara de cel care a gandit norma.
Sa nu dai cu caciula dupa ei?
Marian Apetre

Scrie răspuns