SISTEMUL SIMPLIFICAT DE CONTABILITATE
SISTEMUL SIMPLIFICAT DE CONTABILITATE
buna seara-cf Ordinului 2239/25.07.2011-persoanele care in exercitiul financiar precedenta au o CA sub35.000 euro pot opta pentru sistemul simplificat de contabilitate -dar cum se poate opat se depune o declaratie in aces sens la ANAF sau cum se procedeaza in mod concret?va multumsc
Re: SISTEMUL SIMPLIFICAT DE CONTABILITATE
Art. 11
Prevederile prezentului ordin se aplica incepand cu situatiile financiare anuale aferente exercitiului financiar al anului 2011. (omfp 2239/2011)
Dupa cum au avut grija sa "simplifice" prin norme, si inregistrarea ca si platitor de TVA, o sa asteptam si procedura, formularistica si pentru aceasta optiune.
Prevederile prezentului ordin se aplica incepand cu situatiile financiare anuale aferente exercitiului financiar al anului 2011. (omfp 2239/2011)
Dupa cum au avut grija sa "simplifice" prin norme, si inregistrarea ca si platitor de TVA, o sa asteptam si procedura, formularistica si pentru aceasta optiune.
Revin cu acest topic, se pare ca degeaba ma "bazez" pe birocratia romaneasca.Am tras cu urechea mai intrebat in stanga si in dreapta si se pare ca m-am inselat.Argumentul beton care m-a invins, a fost ca " ce pana acum aveam vreo declaratie in care spuneam ca aplicam sistemul contabil conform omfp 3055??".
Adevarata provocare va fi pentru firmele de programe de contabilitate (altfel in principiu e vorba de simplificarea muncii contabilului si de eliminarea raportarii la 30 iunie) .Am inteles ca anexele publicate in MOF 522 bis sunt vreo 100 (una suta !) pagini.Am asa un filing ca echipa Saga lucreaza la asa ceva, in fond publicul tinta este cam acelasi, imm-uri, doar ca va suplimenta oferta de servicii.
(simpla parere, rog nu ma catalogati zvoneour sau raspandac!)

Adevarata provocare va fi pentru firmele de programe de contabilitate (altfel in principiu e vorba de simplificarea muncii contabilului si de eliminarea raportarii la 30 iunie) .Am inteles ca anexele publicate in MOF 522 bis sunt vreo 100 (una suta !) pagini.Am asa un filing ca echipa Saga lucreaza la asa ceva, in fond publicul tinta este cam acelasi, imm-uri, doar ca va suplimenta oferta de servicii.
(simpla parere, rog nu ma catalogati zvoneour sau raspandac!)
nu se schimba decat planul de conturi asa ca
nimic interesant

-
Sa inteleg ca pur si simplu nu mai depunem bilantul si atat?
despre ce vorbesti?
-
Despre cum se opteaza pentru sistemul simplificat....daca am sub 35.000 euro, pur si simplu nu mai depun bilantul la 30 iunie?mursani scrie:buna seara-cf Ordinului 2239/25.07.2011-persoanele care in exercitiul financiar precedenta au o CA sub35.000 euro pot opta pentru sistemul simplificat de contabilitate -dar cum se poate opat se depune o declaratie in aces sens la ANAF sau cum se procedeaza in mod concret?va multumsc
Multumesc
Ultima oară modificat Mie Aug 10, 2011 11:06 pm de către florescuc278, modificat 1 dată în total.
te incurci rau
firmele cu CA pana in 35.000 nu depun raportare la iunie

firmele cu CA pana in 35.000 nu depun raportare la iunie
-
Exact la raportarea la 30 iunie ma refeream si eu....cu ce m-am incurcat?
ati pus in aceeasi "linie" optarea pentru sistem simplificat...si raportarea .. 

-
Sa inteleg ca vom avea program saga cu variante in funtie de CA pe care o alegem?? probabil cum este alegerea cu gestiunea cantitativ-valorica sau global valorica??
vei avea un plan de conturi mai mic
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele nelamuriri?
- bilantul contabil intocmit dupa noul sistem contabil simplificat poate fi semnat doar de catre administrator?
- balanta trebuie intocmita conform OMFP 2239/2011 din luna iulie 2011?
-programul saga poate functiona conform OMFP 2239/2011?
Multumesc!
- bilantul contabil intocmit dupa noul sistem contabil simplificat poate fi semnat doar de catre administrator?
- balanta trebuie intocmita conform OMFP 2239/2011 din luna iulie 2011?
-programul saga poate functiona conform OMFP 2239/2011?
Multumesc!