Compensare concediu de odihna

alexoaiac

Compensare concediu de odihna

#1 Mesaj de alexoaiac »

Am o angajata careia ii inceteaza contractul in 05.08.2011. In perioada 01-04.08.2011 a fost absenta deci in luna august nu are ore lucrate. Am de compensat in bani pentru ea 8 zile de concediu neefectuat, asta inseamna ca in luna 08 o sa aiba venituri fara sa fie ore lucrate, deci o sa-mi dea erori la D112...si va trebui sa fac modificari in D112.
Se poate sa-i trec suma pentru zilele de concediu neefectuat in iulie desi contractul ei inceteaza in august?

balazse

Re: Compensare concediu de odihna

#2 Mesaj de balazse »

In D.112 poti sa treci lucrat 1 ora si atunci nu va mai genera eroare. Daca nu faci asa eroare este de la partea de somaj.
Incearca si vezi ca o sa iasa bine.

alexoaiac

#3 Mesaj de alexoaiac »

Multumesc mult balasze! Esti salvarea forumistului, ca intotdeauna :) As cam fi vrut sa ocolesc varianta cu 1 ora pentru ca asa de greu merge D112, si pana modifici si salvezi ceva iti ies peri albi... dar n-am ce face.

gondorg

#4 Mesaj de gondorg »

am urmatoarea situatie,si as avea nevoie de putin ajutor:am un fost angajat caruia nu i s-au platit orele de concediu care-i reveneau,avand control la itm s-a dispus masura platii acestora...spuneti-mi va rog cum sa procedez,avand in vedere ca nu mai este angajat...

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?p=49923
Pe de alta parte:
1. "Intrebare : In cazul veniturilor acordate in luni ulterioare inchiderii contractului de munca (diferente de venit pt perioada anterioara, alte drepturi, etc) se cere in programul de validare si timp lucrat – evident acesta nu exista – cum se raporteaaza? Ce se trece la timp lucrat?
Raspuns : Pentru sanatate nu este nevoie sa se completeze timp de lucru ci doar sa se adauge la suma primita de angajat in luna de raportare si suma din luna anterioara.Daca nu a lucrat in luna de raportare (are contract incheiat) il va raporta pe tip asigurat fara contract de munca."
(colectia de Intrebari si Raspunsuri despre D 112 )
2."194. - (1) Sumele datorate si neachitate personalului (concediile de odihna si alte drepturi de personal), respectiv eventualele sume care urmeaza sa fie încasate de la acesta, aferente exercitiului în curs, se înregistreaza ca alte datorii si creante în legatura cu personalul"
(anexa la omfp 3055)
Ca o simpla parere :
NC 641 = 4281.analitic
(atentie calcul contributii datorate, somaj,sanatate etc..)

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

gondorg scrie:.... "fostul" angajat caruia nu i s-au platit orele de concediu care-i reveneau...
in ce perioada a lucrat sau mai precis cand a plecat ?
Poate ar fi mai usor sa sa refaceti statul de plata asa cum trebuia si apoi sa duceti rectificative la D112..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

gondorg56

#7 Mesaj de gondorg56 »

avand in vedere ca am nevoie sa pot evidentia distinct aceste sume(e vorba despre 2 angajati),ei incetand contractele in iunie/11,le-am facut pe august un stat separat de colaboratori...sper ca e ok

Scrie răspuns