Sporuri

vescav

Sporuri

#1 Mesaj de vescav »

Buna ziua,

Tin evidenta unei unitati unde, singurul salariat are 3 sporuri permanente procentuale si un spor variabil lunar in suma fixa.

Va rog mult ajutati-ma, cum operez aceasta in Revisal, luna de luna?

herganiec

Re: Sporuri

#2 Mesaj de herganiec »

doar sporurile permanente se opereaza la sporuri.
ce e spor variabil in suma fixa ? ori e suma fixa ori e variabila ? (daca e fixa luna de luna se include si aceasta suma, daca e variabila nu se include)
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

vescav

#3 Mesaj de vescav »

Bună ziua,
Multumesc pentru răspuns.
Asdar, poate aseara eram mai obosită:
- sunt 3 sporuri fixe procentuale şi un spor în sumă variabilă, care diferă în fiecare lună, astfel încât, venitul brut diferă de la o lună la alta.

Vă întrebam cum evidentiez acest spor (spor4) care este în sumă fixă dar diferă de la o lună la alta.

Multumesc.

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

Depinde afinitatile ITM de care apartineti :
Constanta : http://www.itmconstanta.ro/index.html (Noutati 14.10.2011 click )
Bucuresti : http://www.avocatnet.ro/UserFiles/artic ... 191142.pdf

sau...Iasi :
http://video.bzi.ro/video/show/revisal- ... mici-17703

:mrgreen: :shock: :?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

În REVISAL se declară acele sporuri cu caracter permanent ce sunt prevăzute în mod expres în contractul de muncă.
Dacă sporurile acordate au caracter permanent și sunt prevăzute în contractul de muncă, atunci le înscrieți în REVISAL.
Dar, de regulă însă sporurile permanente, nu sunt variabile, sunt fixe, sau au o bază de calcul fixă.
Și am să mă și explic. Faptul că un spor variabil e cuprins ca denumire în contractul de muncă, nu este suficient. Sporul trebuie descris, cum se determină mai exact, dar un spor exprimat ca sumă ce se calculează în funcție de elemente ce se schimă, nu poate fi descris.
De altfel, orice modificare a elementelor constitutive a salariului se face numai cu act adițional. Ori, în aceste condiții, nu pot să cred că faceți act adițional lună de lună pentru aceste sporuri variabile.

Dacă însă doriți să le înscrieți în REVISAL și să le raportați lunar, deși, eu zic că nu e chiar ok, atunci:

În SAGA le definiți în Configurare salarii pagina sporuri permanente, fără a completa procentul.
În Fișiere-Salariați veți atașa lună de lună sporul și suma lui, pentru acele sporuri cu sume variabile, fiecărui salariat ce este îndreptățit să-l primească.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pinzarui971

#6 Mesaj de pinzarui971 »

tomac scrie:În REVISAL se declară acele sporuri cu caracter permanent ce sunt prevăzute în mod expres în contractul de muncă.
Dacă sporurile acordate au caracter permanent și sunt prevăzute în contractul de muncă, atunci le înscrieți în REVISAL.
Dar, de regulă însă sporurile permanente, nu sunt variabile, sunt fixe, sau au o bază de calcul fixă.
Și am să mă și explic. Faptul că un spor variabil e cuprins ca denumire în contractul de muncă, nu este suficient. Sporul trebuie descris, cum se determină mai exact, dar un spor exprimat ca sumă ce se calculează în funcție de elemente ce se schimă, nu poate fi descris.
De altfel, orice modificare a elementelor constitutive a salariului se face numai cu act adițional. Ori, în aceste condiții, nu pot să cred că faceți act adițional lună de lună pentru aceste sporuri variabile.

Dacă însă doriți să le înscrieți în REVISAL și să le raportați lunar, deși, eu zic că nu e chiar ok, atunci:

În SAGA le definiți în Configurare salarii pagina sporuri permanente, fără a completa procentul.
În Fișiere-Salariați veți atașa lună de lună sporul și suma lui, pentru acele sporuri cu sume variabile, fiecărui salariat ce este îndreptățit să-l primească.

Am si eu o intrebare!!! Pentru salariatii care lucreaza in ture, dar la sfarsit de luna intrunesc numarul de ore lucratoare, din luna, se ponteaza conform grafic de lucru? adica, mai exact 12 cu 24 ? Sau il pontez la 8 ore? Dar, pe revisal ce bifez la repartizare timp de munca? Normal, sau inegal? Mentionez, ca acesti salariati, au lucrat pana in prezent, 8 ore/ zi, 40 ore/ saptamana, iar in contractul lor individual de munca nu sunt trecute sporuri si nici timp inegal de lucru. Cum procedez? Fac acte aditionale tuturor salariatilor, pentru sporuri, ca sa le pot prinde in revisal, ca si valoare, macar? Dar, la repartizare timp de lucru ce trec? Multumesc pentru solicitudine!

tomac

#7 Mesaj de tomac »

1. Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu apăsați butonul "Citează" pentru că este inutil să citați tot mesajul anterior pentru a continua o discuție.
2. Pontajul se întocmește înscriindu-se zilnic timpul efectiv lucrat de om:12 ore dacă a muncit 12 ore, 8 ore dacă a muncit 8, 10 dacă a muncit 10, etc. Repartizarea timpului de lucru se face în Ore zi dacă lucrează doar pe zi adică de la 6 dimineața până la 12 noaptea, Ore noapte dacă lucrează doar de la 22 la 6 dimineața sau cel puțin 3 ore după ora 22, sau Inegal, dacă lucrează atât în ture de zi cât și în ture de noapte.
În contractul de muncă puteți trece acele sporuri cu caracter permanent, ce au o bază fixă de calcul și a căror cuantum nu variază lunar. Nu sunteți obligați să treceți în contractul individual de muncă sporurile. Acestea pot fi acordate de angajator și fără a fi înscrise în contractul individual de muncă.

licav804

#8 Mesaj de licav804 »

Nu reusesc sa sterg un spor permanent, adica l-am sters din configurare salarii dar cand intocmesc statul apare in continuare si sporul de weekend desi l-am sters. Mai trebuie sters si din alta locatie? Multumesc.

stoicat

#9 Mesaj de stoicat »

Da,din tabela ,,Salariatii"-> ,,Sporuri permanente",de unde trebuie sters sporul .

licav804

#10 Mesaj de licav804 »

Multumesc, am uitat ca l-am inregistrat si acolo si tot cautam.... Bine ca nu m-ai lasat sa mai caut mult... Seara buna!

stoicat

#11 Mesaj de stoicat »

Se mai intampla ...si eu mai uit cate ceva.
Numai bine.

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

stoicat scrie:Da,din tabela ,,Salariatii"-> ,,Sporuri permanente",de unde trebuie sters sporul .
de fapt doar aici trebuie sa stergeti. Nu si de la configurare.. poate mai incolo veti mai avea nevoie de el.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

draganm945

#13 Mesaj de draganm945 »

unde se opereaza sporurile pentru sambata duminica , nu reusesc , in stat in apar la sporuri permanente la salar baza 670*1%, ori are lucrate 48 ore sambata +dumineca? apare un spor de 7 lei total salar 677 / e corect ? multumesc. in revisal unde apar sporurile ?

tomac

#14 Mesaj de tomac »

În REVISAL se raportează numai acele sporuri înscrise în contractul individual de muncă. Sporurile cu caracter permanent se definesc în SAGA în ecranul configurare salarii. Acestea nu pot avea o bază de calcul variabilă, dependentă de un anumit număr de ore. Sporurile cu caracter permanent, de regulă, au o bază de calcul fixă.

draganm945

#15 Mesaj de draganm945 »

am avut control de la ITM si pentru ca nu am acordat spor pentru sambata si duminica am masura de a completa clauzele cim cu sporul de salariu pentru aceste zile . nu stiu cum sa evidentiez in saga acest sport stabilit de angajator de 1%. in pontaj apar orele lucrate de sambata si duminica, nu depasesc orele lucrate 176 ptr noiembrie dar sporul de 1% unde trbuie sa-l introduc.

Scrie răspuns