decont TVA gresit
decont TVA gresit
Am urmatoarea situatie: sc depune TVA lunar, la septembrie a fost TVA de plata, s-a platit in termen, pana la 25.10.2011. Am depus decontul pentru octombrie, TVA de recuperat, dar inainte de inchiderea TVA-ului, am uitat sa inregistrez plata TVA la septembrie, nu aveam extrasele, iar in decont a ramas TVA neachitat, la randul corespunzator. TVA la octombrie ramane oricum de restituit, dar o suma mai mica, problema e ca imi apare acel TVA neachitat, ceea ce nu e adevarat. Cum pot rectifica aceasta greseala? Va fi o problema la finante? pot rectifica la decontul din noiembrie si cum? la balanta din octombrie va ramane contul 4424 din balanta diferit de cel din decont, ce pot face ca sa fie corect? Multumesc
Re: decont TVA gresit
Nu se intampla nimic.
Lasati asa decontul.
Luna asta va fi bine.
Nu disperati. Si ei stiu ca ati platit, si ei stiu ca preluarea sumei de recuperat trebuia si doar or sa va atentioneze.
NU-I NIMIC!
Lasati asa decontul.
Luna asta va fi bine.
Nu disperati. Si ei stiu ca ati platit, si ei stiu ca preluarea sumei de recuperat trebuia si doar or sa va atentioneze.
NU-I NIMIC!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
- balteanuc692
Da, daca depuneti online va va zice ca sunt erori la declaratie si sa va duceti la ei. Dar nu se intampla nimic.
Multumesc pentru ambele raspunsuri. Am trimis online, nici recipisa si nici mesajul "informatii dupa prelucrare" nu mentioneaza ca ar fi erori in decontul depus. In aces caz ce sa fac, sa merg eu la administratie si sa le spun ce s`a intamplat sau reglez in decontul lunii noiembrie pe care il depun in decembrie fara sa mai merg la afp? Pe ce rand voi trece in acest decont suma platita si trecuta eronat in decontul lunii octombrie? Multumesc
Nu treceti nimic pe niciun rand.
Exemplu:
In deconmtul de pe septembrie rezulta ca am de plata 10 lei. I-am platit.
In decontul lui octombrie am preluat gresit ca suma cei 10 lei ca n-as fi platit si la total general de plata reiese ca as avea de plata (scriptic) 110 lei (din care 10 lei de luna trecuta) si eu platesc 100 lei. Este corect.
In decontul lui noiembrie la sume precedente de plata veti trece ZERO si totul va fi bine.
De ce nu faceti decontul cu SAGA? Din pricina acelui nenorocit de 1 leu care se tot plimba dintr-o luna in alta?! Duca-se!
Exemplu:
In deconmtul de pe septembrie rezulta ca am de plata 10 lei. I-am platit.
In decontul lui octombrie am preluat gresit ca suma cei 10 lei ca n-as fi platit si la total general de plata reiese ca as avea de plata (scriptic) 110 lei (din care 10 lei de luna trecuta) si eu platesc 100 lei. Este corect.
In decontul lui noiembrie la sume precedente de plata veti trece ZERO si totul va fi bine.
De ce nu faceti decontul cu SAGA? Din pricina acelui nenorocit de 1 leu care se tot plimba dintr-o luna in alta?! Duca-se!
- balteanuc692
Si pentru leul ala da erori la depunere, mai bine lucram fara preluare 

Multumesc pentru raspunsuri. Situatia mea este urmatoarea: decont TVA septembrie de plata 100 lei , platiti in octombrie; TVA de recuperat octombrie 300 lei, dar in decontul trimis la AFP apar 200 lei de recuperat pentru ca am omis plata TVA la septembrie; soldul va fi preluat gresit in continuare in decontul de TVA la noiembrie. Intrebari:
1) soldul 4424 la octombrie in balanta ramane cel corect, adica 300 lei, diferit de cel din decont?
2) decontul de TVA il fac cu Saga, cum voi proceda la noiembrie, pentru a nu fi diferente fata de inregistrarile de la afp si pentru a fi corect:
daca preiau TVA de recuperat 300 lei, in continuare imi va da alta suma fata de afp. pentru ca la ei in decont e 200 si nu 300.
Multumesc
1) soldul 4424 la octombrie in balanta ramane cel corect, adica 300 lei, diferit de cel din decont?
2) decontul de TVA il fac cu Saga, cum voi proceda la noiembrie, pentru a nu fi diferente fata de inregistrarile de la afp si pentru a fi corect:
daca preiau TVA de recuperat 300 lei, in continuare imi va da alta suma fata de afp. pentru ca la ei in decont e 200 si nu 300.
Multumesc
Nu va fi preluat gresit niciun sold.
Daca s-a platit in plus, acea plata nu va aparea la sold precedent pe decont pentru ca nu este TVA de recuperat (4424) ci este un TVA achitat in plus (4423 pe minus)
Daca lasati SAGA sa va faca decontul si sa preia automat soldurile precedente nu vor fi probleme.
Daca s-a platit in plus, acea plata nu va aparea la sold precedent pe decont pentru ca nu este TVA de recuperat (4424) ci este un TVA achitat in plus (4423 pe minus)
Daca lasati SAGA sa va faca decontul si sa preia automat soldurile precedente nu vor fi probleme.
-
Buna ,am verificat stare decont 300 depus pentru septembrie (trim III)si au fost gasite erori-bineinteles sunt invitata la administratie pentru reglare -dar am verificat pe dosarul fiscal decontul trimis si am descoperit ca la rd.22 achizitii cu 9% apare doar baza iar in drept tva nimic -mi se invart ochii in cap
nu inteleg am listarea facuta si apare tva la mine dar la ei nu ,culmea e ca totalul de la rd.25 si 26 este corect sunt adunate tva 24 si tva 9 respectiv rd.21 si 22 -si inca o problema ar mai fi ca eu nu am mai preluat si soldul de plata din decontul precedent ca intre timp l-am achitat -ce sa fac acum pentru octombrie am trecut la lunar treb.muisai sa trimit azi decontul il trimit asa cum mi-l calculeaza saga cu preluare sau treb.sa fac ceva regularizari???

Am urmatoarea problema : in luna octombrie am avut livrari cu taxare inversa iar cand am introdus facturile la iesiri in Saga, am selectat la tip "Factura" in loc de "Taxare inversa" . Mi-am dat seama de greseala si am modificat , dar nu m-am dus si in detalii sa trec la cota de tva 0. Decontul tva depus este eronat: acum diferenta de tva de la rd.16 s-a dus la rd.25 , dar suma de recuperat a ramas aceeasi.
Ce sa fac? sa trimit Decontul TVA corect sau sa las asa avand in vedere ca aceeasi suma de recuperat apare si la finante?
Multumesc.
Ce sa fac? sa trimit Decontul TVA corect sau sa las asa avand in vedere ca aceeasi suma de recuperat apare si la finante?
Multumesc.
Sa ramana asa!
Pentru CiobanuM147:
Faceti o cerere de corectie de erori materiale la decontul lui septembrie si se va rezolva ca prin farmec.
Faceti dosarul:
- jurnale de TVA de cumparari si vanzari
- balanta la luna respectiva,
- delegatie/imputernicire
- copie CI
- cerere tipizata (depinde de sector ca fiecare are modelul sau)
- decontul facut pe programul celor de la finante (ala cu cod de bare si 3 pagini) in 2 exemplare, semnate si stampilate
In 45 zile suntei ca nou-nascuta.
Aferim!
Pentru CiobanuM147:
Faceti o cerere de corectie de erori materiale la decontul lui septembrie si se va rezolva ca prin farmec.
Faceti dosarul:
- jurnale de TVA de cumparari si vanzari
- balanta la luna respectiva,
- delegatie/imputernicire
- copie CI
- cerere tipizata (depinde de sector ca fiecare are modelul sau)
- decontul facut pe programul celor de la finante (ala cu cod de bare si 3 pagini) in 2 exemplare, semnate si stampilate
In 45 zile suntei ca nou-nascuta.
Aferim!
-
Multumesc Paturcai,stiam asta cu cererea si tot tacamul dar nu stiam cum sa fac decl.pentru octombrie ,-intre timp am trimis si pentru octombrie si pentru noiembrie si nu mai sunt probleme sunt valide o sa cer o fisa sintetica sa vad ce si cum.-imi era teama ca o data ce -am inceput sa am dec.cu erori toate sa fie asa datorita soldurilor (dupa ce mananc porcul si prind forte ma inham la reglari) 

-
Am si eu o nelamurire: societatea are TVA de recuperat pe noiembrie in valoare de 23.000 ron, suntem in insolventa, pentru ca avem datorii la stat pe care le vom achita in 2 ani conform Planului de reorganizare. De cand am intrat in insolventa suntem cu platile la zi (mai putin cele din Planul de reorganizare esalonate pe 2 ani). Cand am facut inchidere luna noiembrie in SAGA a aparut urmatorul text: ,,Doriti compensarea TVA-ului? articol 4423=4424. Atentie! Daca ati virat TVA-ul datorat la timp, verificati suma compensata!" In decontul 300 pe luna noiembrie putem sa facem compensarea TVA-ului de recuperat cu TVA-ul de plata (cei 23.000 ron care au iesit de recuparat in noiembrie - noi de obicei avem numai de plata), sau nu avem voie sa compensam pt ca avem datorii? Va rog, urgent niste sfaturi. Multumesc anticipat.
In ianuarie in balanta la contul 4423 aveam sold de 6.2 lei nedecrarat in 300 aparut din rotunjiri din 2012. La inchiderea luni ianuarie aveam tva de recuperat datorita tva la incasare, dar mi-a aparut si mesajul "Doriti compensare tva? 4424=4423 cu 6.2lei. Am dat da. Si acuma ma gandesc ca nu am procedat corect?!
Si de ce nu ai inchis in decembrie 2012 acea rotunjire?
La fiecare decont treci acea rotunjire pe 473 (daca vrei un analitic distinct), iar la sfarsit de an il treci pe un cont de 6 sau 7, ca ceea ce ai in decont sa ai si in evidentele contabile.
Daca in decontul din dec 2012 nu a aparut acel 6 lei atunci in mod norma nu trebuia sa il ai nici in contabilitate.
La fiecare decont treci acea rotunjire pe 473 (daca vrei un analitic distinct), iar la sfarsit de an il treci pe un cont de 6 sau 7, ca ceea ce ai in decont sa ai si in evidentele contabile.
Daca in decontul din dec 2012 nu a aparut acel 6 lei atunci in mod norma nu trebuia sa il ai nici in contabilitate.