Bună ziua!
Am şi eu o mică problemă. Am început, de la 1 ianuarie, să emit facturile cu SAGA (am renunţat la Facturis, cu care lucram până acum). Problema este că la facturile emise în Euro îmi apare jos şi valoarea în lei, scrisă cam cu aceleaşi caractere ca şi valoarea în Euro. Suplimentar, la valoarea în euro nu este trecută valuta.
Cum clienţii mei sunt cam zăpăciţi (nici nemţii nu mai sunt ce-au fost!) îmi este teamă să nu se încurce în cifre şi să-mi transfere contravaloarea în lei.
Există posibilitatea ca pe fracturile în Euro să apară DOAR valoarea în Euro? Ce trebuie să fac?
format factura euro
Re: format factura euro
Aceeasi problema am avut-o si ei si chiar mi s-a intamplat ca d-l neamt (culmea!) a platit valoarea in lei. Nu am reusit sa rezolv problema pana acum, singurul lucru pe care l-am putut face a fost sa incercuiesc manual suma in euro. Valuta facturii este trecuta sus in dreapta.
Ce am observat, ca la facturile incasate cash, daca doresc tiparirea chitantei pe aceeasi pagina cu factura, dispare suma in lei, deci e o smecherie acolo...
Ce am observat, ca la facturile incasate cash, daca doresc tiparirea chitantei pe aceeasi pagina cu factura, dispare suma in lei, deci e o smecherie acolo...

imho, nu cred ca e nici o smecherie.Pur si simplu:
72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal.
72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal.
Da, dar de aici nu rezulta ca avem obligatia de a reda totalul in lei, ci doar ,,la solicitare" va fi tradusa.
De asemenea, vorbim aici de operatiuni scutite cu drept de deducere.
Faptul ca sumele apar in jurnale in lei nu justifica obligativitatea trecerii acestor sume si pe factura. Bietii nemti, nici nu stiu ce-i aia ,,RON"...
De asemenea, vorbim aici de operatiuni scutite cu drept de deducere.
Faptul ca sumele apar in jurnale in lei nu justifica obligativitatea trecerii acestor sume si pe factura. Bietii nemti, nici nu stiu ce-i aia ,,RON"...
-
Bună!
Am citit postarile anterioare şi cred că există o soluţie foarte simplă: să fie trecute şi valorile în lei, dar cu caractere mult mai mici, poate poziţionate altundeva (de exemplu la explicaţii). Atunci neamţul meu va vedea imediat cifra scrisă mare şi bold şi nu se va mai incurca cu purecii. Astfel am împăca şi capra şi varza!
Ce ziceţi de sugestie? Oare se poate implementa?
Am citit postarile anterioare şi cred că există o soluţie foarte simplă: să fie trecute şi valorile în lei, dar cu caractere mult mai mici, poate poziţionate altundeva (de exemplu la explicaţii). Atunci neamţul meu va vedea imediat cifra scrisă mare şi bold şi nu se va mai incurca cu purecii. Astfel am împăca şi capra şi varza!
Ce ziceţi de sugestie? Oare se poate implementa?
Voi aveti dreptate, insa in subsolul facturii scrie clar
Total EUR
Total RON

Total EUR
Total RON
Keep Walking!