decl 394 -livrari cereale

nistorr219

decl 394 -livrari cereale

#1 Mesaj de nistorr219 »

Buna seara.
Facturile emise-primite cu taxare inversa se vor trece in decl 394?
Multumesc.

ferenta

Re: decl 394 -livrari cereale

#2 Mesaj de ferenta »

D394 se va depune în ianuarie pentru semestrul II al anului 2011, iar începând cu ianuarie 2012 se va depune la același termen stabilit pentru D300. Astfel dacă veți avea obligația depunerii D300 lunar, veți depune și D394 lunar, dacă aveți obligația depunerii trimestriale veți depune D394 trimestrial. Începând cu 2012, în D394 se vor evidenția și achizițiile și livrările pentru care s-a aplicat taxarea inversă în mod separat de achizițiile și livrările pentru care nu s-au aplicat măsurile de simplificare. Achizițiile și livrările de cereale supuse taxării inverse se vor declara distinct. Formularul se va schimba, va fi în format PDF și se va depune cu XML atașat, on-line sau la ghișeu. Nu există declarație rectificativă. Dacă după depunerea declarației veți mai primi facturi pentru luna pentru care ați depus D394, aceasta se va reface și veți depune altă declarație. Atenție la această declarație. Organele fiscale vor scoate lunar liste de neconcordanțe a datelor înscrise în ele.
sursa: http://www.sagasoftware.ro/?p=419 (informatii oferite de TomaC)
Ultima oară modificat Mar Ian 24, 2012 11:34 am de către ferenta, modificat 1 dată în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

Scrie răspuns