Chiar nu mai stiu cum sa le gandesc!
Am un service auto. Piesele auto ce le cumpar le receptionez ca marfa (pe gestiuni global valorice) si le vand clientilor cu masini stricate. Bun! Pana aici a fost usor. Dar vine seful, isi deschide o noua activitate pe aceasta firma, si anume de dezmembrari. De aici incolo mi s-a taiat filmul. Mi-a adus ieri o factura cu 4 Logane pe ea, (pentru dezmembrari). Nu stiu cum sa inregistrez factura, pe ce conturi si cum sa o dezmembrez (contabiliceste). Si intrebarile legate de acest subiect sunt multe...:
1.Modul de a introduce factura asta in Saga - de fapt asta e simplu doar ca nu stiu A) pe cont de 371?Eu am analitice la 371 de la 1 la 5. B)pe ce gestiune?
2.Trebuie sa creez o gestiune noua de tip cantitativ valoric? sau 2 gestiuni - intr-una receptionez masinile ce urmeaza a fi dezmembrate iar in cealalta dezmembrez masina in parti componente care de fapt sunt marfuri ce urmeaza a fi vandute)
3.Cum dezmembrez aceste masini?
4.Am chiar situatia in care am vandut deja o usa dintr-un Logan deasta si nu stiu cum sa inregistrez. Am cumparat un Logan cu 650 lei(cu tot cu TVA) si usa am vandut-o cu 350 lei.
Chiar nu stiu! Ma puteti ajuta va rog cel mai frumos cu putinta!