decl 392 pfa cu norma de venit
-
Buna ziua. As dori sa stiu, un PFA impozitat cu norma fixa depune declaratia 392 B ? Ma gandesc ca nu din moment ce nu are obligatia tinerii evidentei in partida simpla ... de unde sa iau datele daca nu are nici o evidenta ?! ....
Re: decl 392 pfa cu norma de venit
Are obligația depunerii.
D392 se întocmește în baza evidenței reglementate de titlul TVA ce este obligatorie pentru toți contribuabilii, persoane impozabile, chiar dacă nu sunt înregistrați în scopuri de TVA și chiar dacă, nu au obligația conducerii contabilității în partidă simplă.
De altfel și în acest sens, s-a armonizat puțin legislația astfel că începând cu 2012, chiar dacă un PFA este impus la normă de venit, va avea obligația conducerii evidenței veniturilor sale în partidă simplă.
D392 se întocmește în baza evidenței reglementate de titlul TVA ce este obligatorie pentru toți contribuabilii, persoane impozabile, chiar dacă nu sunt înregistrați în scopuri de TVA și chiar dacă, nu au obligația conducerii contabilității în partidă simplă.
De altfel și în acest sens, s-a armonizat puțin legislația astfel că începând cu 2012, chiar dacă un PFA este impus la normă de venit, va avea obligația conducerii evidenței veniturilor sale în partidă simplă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
la Decl 392b > UNDE pot scrie NUME PRENUME si functia in program SAGA? rubrica e goala.NU s/a refuzat la finante dar...nu se stie e initiala. Multumesc!
In Jurnale de cumparari/Vinzari - Decont TVA - pagina Alte informatii.
Il pui temporar platitor de TVA, intri acolo, completezi informatiile, iesi de acolo si revi la configurare societati si-l pui neplatitor de TVA.
Sau in ecranul de generare a D112.
Il pui temporar platitor de TVA, intri acolo, completezi informatiile, iesi de acolo si revi la configurare societati si-l pui neplatitor de TVA.
Sau in ecranul de generare a D112.
am gasit la salarii - d112
Buna ziua
Va prezint situatia mea
PFA la norma fixa de venit neplatitor de TVA. In luna Noiembrie 2013 am depasit plafonul de 220 000 ron si am anuntat ANAF in Decembrie 2013. Am primit codul fiscal cu RO si sunt platitor de TVA din 01 01 2014.
In acest caz mai depun declaratia 392 A sau B pentru 2013 ? Saga imi spune ca nu.
Va prezint situatia mea
PFA la norma fixa de venit neplatitor de TVA. In luna Noiembrie 2013 am depasit plafonul de 220 000 ron si am anuntat ANAF in Decembrie 2013. Am primit codul fiscal cu RO si sunt platitor de TVA din 01 01 2014.
In acest caz mai depun declaratia 392 A sau B pentru 2013 ? Saga imi spune ca nu.
Nu se depune nici un 392 în cazul ăsta. Declarația se depune numai de cei către cei ce au până la 220,000 lei cifră de afaceri.