Buna ziua,
Daca un salariat a avut concediu medical o luna intreaga si luna urmatoare dupa zece zile de munca intra din nou in medical, in baza de calcul nu se ia in considerare luna care a avut integral medical( am obs ca saga face media cu 6 luni anterioare lunii de concediu medical integral) De asemenea daca modific concediul din luna anterioara si las o zi lucrata atunci introduce si acesta luna in baza de calcul)
Concluzia este ca o luna cu medical integral nu intra in baza de calcul pentru alte concedii ulterioare????? si unde as putea sa gasesc referirea la acest lucru in 158, norme de aplicare sau in alta parte.
Multumesc
baza de calcul -concediu medical
-
-
Re: baza de calcul -concediu medical
Buna ziua,
Si eu am o problema asemanatoare, am avut un salariat in CM in ianuarie in perioada 20-31.01. In februarie are din nou CM in perioada 01.02-08.02 (CM initial) si la calculul mediei zilnice ia ca luni iulie-decembrie si nu august-ianuarie. E ok? Pentru ca mai are inca unul de pe 19.02-29.02.2012 si la acesta media zilnica o ia de la aug-ian... Nu prea mai inteleg. Ma puteti ajuta va rog?
Multumesc frumos,
O zi buna,
Dana
Si eu am o problema asemanatoare, am avut un salariat in CM in ianuarie in perioada 20-31.01. In februarie are din nou CM in perioada 01.02-08.02 (CM initial) si la calculul mediei zilnice ia ca luni iulie-decembrie si nu august-ianuarie. E ok? Pentru ca mai are inca unul de pe 19.02-29.02.2012 si la acesta media zilnica o ia de la aug-ian... Nu prea mai inteleg. Ma puteti ajuta va rog?
Multumesc frumos,
O zi buna,
Dana
La concediile medicale de acest gen, ce sunt in continuarea unuia din luna anterioara, media zilnica este cea de la primul certificat medical.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Chiar daca ele nu sunt in unul in continuarea celuilalt? Adica eu am un alt concediu initial...doar ca este in continuarea celui din ianuarie doar calendaristic...
Multumesc pt raspuns.
Multumesc pt raspuns.
In acest caz calculati manual media zilnica. SAGA nu are de unde sa stie ca nu sunt in continuare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ar fi bine sa stie.
O data ce eu le suport din FS inseamna ca sunt initiale, sau sa fie mutate informatiile despre "serie/nr initial" inainte de "zile baza", astfel daca s-ar completa acele rubrici automat ar insemna ca sunt in continuare.
O alta posibilitate ar fi la sa fie introdus o coloana noua, chiar la inceput unde s-ar putea alege tipul certificatului "initial"/"continuare", unde ar fi predefinit cel "initial".

O data ce eu le suport din FS inseamna ca sunt initiale, sau sa fie mutate informatiile despre "serie/nr initial" inainte de "zile baza", astfel daca s-ar completa acele rubrici automat ar insemna ca sunt in continuare.
O alta posibilitate ar fi la sa fie introdus o coloana noua, chiar la inceput unde s-ar putea alege tipul certificatului "initial"/"continuare", unde ar fi predefinit cel "initial".
Treaba cu Initial ar fi buna.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)