Buna tuturor,
As vrea sa va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva cu privire la modalitatea tehnica de a inregistra marfa transferata dintr-un depozit propriu in altul.
Conform legii, la transferarea din depozitul A in depozitul B (ambele apartinand societatii), marfa iese din A cu pretul de 10 lei sa zicem, si intra in B cu 12 lei, diferenta de 2 lei reprezentand costul cu transportul intre cele 2 depozite. Operatiunea se face simplu in Saga, in Transferuri. Insa notele contabile pe care le genereaza sunt:
- iesire din A 607 = 371 10 lei
- intrare in B 371 = 607 12 lei.
Problema mea este cea de-a doua nota contabila, cea in care cheltuiala este trecuta in credit, care eroneaza rezultatul pe 121 (auditorii nu sunt de acord cu asa ceva). Care este solutia in acest caz? Ar fi varianta "de mana" - sa stornez cea de-a doua inregistare si sa o fac corect, cu cheltuiala cu minus pe debit, insa am transferuri destul de dese intre depozitele proprii si nu prea ma "aranjeaza" sa fac de fiecare data asemenea inregistrari. Exista vreo posibilitate ca ele sa se genereze automat?
Multumesc frumos, astept raspunsurile si comentariile voastre!
cheltuieli inregistrate in credit
Re: cheltuieli inregistrate in credit
Auditorii ăia nu au auzit de stornare în negru. Și, mai mult, se pare că citesc normele de funcționare a conturilor, după cum le convine.
Eu mi-am exprimat opinia, aici
Eu mi-am exprimat opinia, aici
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eu nu cred ca este in regula ca un transfer intern de marfa sa afecteze conturile de cheltuieli ...
Corect. Nu am citit cu atenție. Au dreptate auditorii în acest caz. La transferuri nu au ce căuta conturile de cheltuieli.
Faptul că există costuri legate de transfer, nu înseamnă că măresc valoare mărfii cu aceste costuri. Sunt cheltuieli directe, de exploatare, normale în această situație.
Faptul că există costuri legate de transfer, nu înseamnă că măresc valoare mărfii cu aceste costuri. Sunt cheltuieli directe, de exploatare, normale în această situație.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Si pana la urma care este solutia ptr. problema ridicata de "manoles794", in cazul acelor transferuri?