Vanzare mijl. fixe catre persoana fizica

vasilec760

Vanzare mijl. fixe catre persoana fizica

#1 Mesaj de vasilec760 »

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la 2 intrebari:
1.in cazul in care un SRL vrea sa vanda din mjloacele fixe catre o persoana fizica, ce documente contabile se intocmesc?
2. persoana fizica care a cumparat mijloacele fixe mentionate la pct. 1 este asociat unic la o firma si vrea sa aduca la infiintarea firmei aport in natura acele mijloace fixe cumparate. La momentul cumpararii acele mijloace fixe sunt amortizate de firma vanzatoare cam trei sferturi. In contabilitatea lui, asociatul unic care le cumpara le va mai calcula amortizarea, avand in vedere ca ele nu mai sunt noi? Cum va face?

Multumesc anticipat!

septimiuv

Re: Vanzare mijl. fixe catre persoana fizica

#2 Mesaj de septimiuv »

1. aceleasi ca vanzarea catre persoana juridica
2. calculeaza amortizarea la valoarea de achizitie

vasilec760

#3 Mesaj de vasilec760 »

Sa inteleg ca voi intocmi factura si chitanta catre persoana fizica?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

da. exact. e un document oficial de vanzare la tine si de cumparare pt acea pers fizica.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

dragans980

#5 Mesaj de dragans980 »

Buna seara. 1)Am vandut unui srl mijl.fixe si obiectele de inventar din dotare, am intocmit facura si chitanta si le-am scazut din gestiune in baza facturii. Este suficient sau trebuie sa intocmesc PV de scoatere din gestiune cod 14-2-3/aA sau e suficient un PV prin care mentionez ca s-au vandut si ca urmare sa se scada din gestiune?,precizez ca decizie de vanzare exista. 2)Am de casat certificatul digital +token care au expirat si nu le-am reinnoit pe firma si stampila firmei cam uzata. Le pot casa acum in baza unei decizii sau trebuie facuta inventariere?, pregatesc firma pentru lichidare care se va cere abia in septembrie. Cu multumiri
cred ca nu am postat unde trebuie,scuze

Scrie răspuns