Inregistrare combustibil.

Chestiuni specifice programului SAGA PS
pancescuc

Inregistrare combustibil.

#1 Mesaj de pancescuc »

Buna ziua.Cum se evidentiaza in SAGA-PS achizitionarea de combustibil,si cum sa apara in RJIP drept nedeductibil 50%.Daca trec la Intrari valoarea bonului acesta va aparea integral in RJIP.Mentionez ca este un cabinet medical si nu intocmesc foaie de parcurs. Multumesc.

balazse

Re: Inregistrare combustibil.

#2 Mesaj de balazse »

Eu iti sugerez ca pe viitor sa creezi o firma numit "test" si faci cateva testari sa vezi ce poti face.
Daca nu esti platitor de TVA tehnica ai 2 posibilitati:
- le treci pe 001 (ch. deductibile) si selectezi optiunea de N50);
- creezi un nou tip de operatiunie, unde la "tip" alegi chelt. deductibile plafonat si inregistrezi pe aceasta aceste tipuri de cheltuieli, fara ca sa utilizezi optiunea de N50, iar la calculul de sfarsit de an jumatate il treci pe deductibil, iar celalalt pe nedeductibil.

Este normal sa apara integral in RJIP. Totusi ar fi bine sa faca foaie de parcurs.

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

spatarl

#4 Mesaj de spatarl »

Am si eu o nelamurire . In cazul programului Saga PS la inchidere an acesta ne atentioneaza in legatura cu acele cheltuieli nedeductibile ( ex.50% combustibil) din intrari . Oare exista posibilitatea sa listam o fisa pentru op.diverse cu acele sume? Ar fi bine in cazul unui control al fiscului care sigur ne-ar cere asa ceva . In fisa pentru op.diverse a chelt.nedeductibile aceste sume nu apar.

dumitruf125

#5 Mesaj de dumitruf125 »

... si daca sunt platitor de TVA cum inregistrez cheltuiala cu combustibilul deductibil 50% ?

Multumesc.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Depinde pentru ce/de cine este folosit autoturismul.

Scrie răspuns