situatie furnizori si clienti....cel putin ciudata

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
prodeaa

situatie furnizori si clienti....cel putin ciudata

#1 Mesaj de prodeaa »

Va rog sa ma lamuriti de ce nu pot sa vad fisa furnizorului (sau a clientului) asa cum ar trebui sa arate o situatie normala: sold initial (e logic ca e neachitat nu??) intrari cu toate facturile de intrare in luna respectiva, platile efectuate si soldul final ( care la fel este neachitat in cazul furnizorului); de ce am neachitat la zi, neachitat nu stiu cum, sold contabil...ce sunt toate aceste chestii care complica grozav aceasta situatie care ar trebui sa fie extrem de clara.

vranceam

#2 Mesaj de vranceam »

Draga prodeea, ai mai postat si la topicul erori unde te-am secondat.Nu cred ca se oboseste nimeni sa ne raspunda.
Situatia de care spuneai si care seamana cu ce stim noi de la alte progr o gasesti la situatie furnizori/tiparire facturi si plati.Soldul contabil este cel din balanta adica cel care ia in considerare si fact cu (-) sau platile facute pe cod furnizor corect dar fara a fi puse pe o factura.Acest sold contabil bate cu balanta dar nu bate cu sit"fact si plati" de care spuneam care nu ia in considerare stornarile.Neachitat la zi este o varza.
La mine situtia este de SF.Situatia furnizori per total nu bate nici o coloana cu balanta, nu imi sunt preluate facturi in acest raport in vers integrata deci soldul este aiurea si asa merg cu el la infinit!!!!!Culmea insa cand fac plati din banca/ casa gasesc facturi care nu apar neachitate in rap sit furnizori.Si primesc raspuns de la SAGA "uita-te in help".Pai m-am uitat si ce sa fac? Sunt descrise acolo modalit de preluare cand incepi o conta in saga si nu modalitati de reglare a difer intre rapoarte .
Sunt super dezamagita pe cat de entuziasta am fost pana cum si mai am timp sa mai fiu.......

padured610

#3 Mesaj de padured610 »

confirm si eu problemele de la situatie incasari si plati

Totusi eu am gasit o mica portita cu care se mai rezolva problema stornarilor:

exemplu: ai facutura in valoare de 100, apoi ai factura storno in valoare de 100
Se da "incasare" la prima factura, la nr document trec "reglare conturi"
Apoi se da "incasare" la a 2-a factura si la nr document treci acelasi lucru.
Astea se fac in registrul de casa.

Practic in ziua respectiva vei avea 2 inregistrari una cu + si una cu -
Nu modifici nici rulaj, nici sold, nimic, doar ca apar aceste 2 inregistrari in plus in registrul de casa.

Nota: daca faci o singura "incasare" in reg de casa si selectezi ambele facturi, atat cea cu + cat si cea cu -, nu va fi ok!

Astfel se rezolva situatia financiara. in schimb, "scandentar" e in continuare varza!

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

sau situatie:
factura 1 = 100
factura 2 = -100
factura 3 = 50

plata 50
cand aleg facturile la banca/casa le aleg pe toate 3 si o sa fie o minunatie in situatia fz/clienti
cel putin la mine sunt egale toate coloanele si aceeasi suma o am si in balanta

padured610

#5 Mesaj de padured610 »

daca faci asa, o sa iasa varza. Cel putin la mine asa se intampla.

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

depinde cum ai inceput
eu asa am inceput si e perfect deoarece cand achit factura de 50 o "achit" si pe cea de 100 si pe cea de -100

padured610

#7 Mesaj de padured610 »

ok, dar acum ia incearca sa dai verificare date, o sa-ti dea eroare undeva.

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

precum am spus, depinde cum ai facut pana cum
nu imi da eroare pe nicaieri

mihaelam

#9 Mesaj de mihaelam »

esti un caz fericit...

vranceam

#10 Mesaj de vranceam »

te "urasc" septimiuv din cauza ta am luat SAGA , mi-ai recomandat pe conta.ro si acum imi cade parul cautand acul in carul cu fan.Tu esti un expert in domeniu, am vazut si din contributia ta pe conta.ro dar restul?....Am ajuns sa ne milogim de-a dreptul.
Cu " ura" am glumit!!!!!

Scrie răspuns