Poate nu este rau sa va reamintesc problema furnizorului de transport din DVI. Credeti ca va mai dura mult pana la rezolvare? Si tot fiind vorba de DVI poate se reuseste si repartizarea valorii de transport pe produs
Daca vreau sa fac plata furnizorului de transport din Registru de banca, nu il gaseste. Nu pot sa fac plata decat din articole contabile. In aceasta situatie imi ramane sold in coloana Neachitat la zi. (Factura de transport este in valuta, iar eu o platesc in lei).
asta cu plati in lei la fact in valuta e problema veche.... si inca mai este nerezolvata.... oricum si daca ai plata in valuta la fact in valuta cu tva, cand accesezi `facturi` sa bifezi, vezi doar val fara tva.... bifezi, apoi faci plata aparte la tva....
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
aaaaha, pai...
1. teoretic e ilogic sa platesti o valuta cu alta
2. programul nu face legatura intre valuta si lei si invers... incearca cu transferul sumei in 581 sau in orice cont vrei... dupa care la banca/casa in valuta faci o nota in asa fel incat pe 581 sa nu apara rulaj... adica daca ai facut 581=5121 +100 ... sa faci 581=5124 -100... o sa ai sold in 5124 100 lei pe care ii transformi in valuta la cursul zilei... dupa care achiti fz... o sa-ti dea dif de curs cu + sau cu -... pe care le vei stinge cu o nota invers... adica daca ai 665 vei face nota cu 665 pe minus si la 765 la fel... ATENTIE... sfatul meu este sa fac notele ca in final sa nu-ti apara rulaj pe soldurile 581, 5124, 765/665
stiu cae mai grea procedura dar altceva nu am gasit... eu fac asa si da bine
Ceva timp in urma, pe vremea cand nu exista acest forum, am luat legatura cu cei de firma, spunandu-mi ca stiu de acesta problema si ca va fi rezolvata. Sper ca Administratorul sa faca ceva, sa ne dea o mana de ajutor. Banuiesc ca sunt destul de multi utilizatori ai acestui program care lucreaza cu DVI-uri.
cred ca e mai dificil pt ca daca se platesc lei, trebuie data o suma in valuta, un curs, pt a putea face legatura cu valuta care a fost si sa creeze si dif de curs... eu incerc sa-mi conving clientii sa plateasca valuta respectiva , sa nu plateasca lei... se incalca niste reguli BNR la chestia asta parca
Am incercat si eu sa-i conving sa plateasca tot in valuta dar nu le convin din cauza comisioanelor bancare. Din punc de vedere legal, nu sunt probleme. Am avut multe controale si din departamente diferite dar nu au fost probleme.
septimiuv scrie:ce problema este la transportator... ?
partea cu repartizarea este o treaba misto daca s-ar face
Aproape sigur - la versiunea urmatoare.
mihaelam scrie:Daca vreau sa fac plata furnizorului de transport din Registru de banca, nu il gaseste. Nu pot sa fac plata decat din articole contabile. In aceasta situatie imi ramane sold in coloana Neachitat la zi. (Factura de transport este in valuta, iar eu o platesc in lei).
Sincer, am analizat propuneare si nu prea vreau s-o fac pentru ca sunt probleme tehnice serioase.